Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γίγαντες με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από voula   
Τετάρτη, 04/03/09
gigantes_400
Υλικά
  • 500grγίγαντες
  • 500grσπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 πράσο (προαιρετικά)
  • 1 καρότο (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλ. Χυμό ντομάτας και 1 κουταλιά μπελτέ
  • 1 φλ. Ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
Eκτέλεση
Από βραδύς βάζουμε τους γίγαντες σε αρκετό νερό. Την επόμενη τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Αδειάζουμε το νερό και τους βάζουμε νέο μαζί με το καρότο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τους βράζουμε έως να μαλακώσουν καλά εγώ τους βάζω στη χύτρα για 10 λεπτά.

Κόβουμε το σπανάκι (το οποίο είναι καλά στραγγισμένο)σε κομμάτια και όλα μας τα λαχανικά και τα πατάμε καλά με τα χέρια έως να μαραθούν. Βάζουμε το μισό μίγμα από τα λαχανικά στο ταψί μας και στη μέση βάζουμε τους γίγαντες. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά Έπειτα το χυμό το λάδι και το αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι και βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 1 ώρα περίπου. Ανακατεύουμε 2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος . Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με πολύ λίγα υγρά.

Σημ¨Το λάδι και η ντομάτα είναι θέμα γούστου και οι ποσότητες μπορούν ν΄ αυξομειωθούν. Πάντως είναι λαδερό φαγητό και όπως όλα τα λαδερά το θέλουν το λαδάκι τους.

Μπορείτε να ζεματίσετε το σπανάκι πριν για πιο ελαφριά γεύση.

Είναι ένα νόστιμο νηστίσιμο φαγητό.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 19264
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 04-03-2009 21:02
 
Πολύ ωραία ιδέα Βούλα!! Εγώ δεν ζεματίζω ποτέ το σπανάκι γιατί έτσι χάνει τα περισσότερα συστατικά του, απλώς το μαραίνω λίγο στην κατσαρόλα με τα υγρά του,.
 
xanthibax
2. 04-03-2009 21:02
 
Πολύ ωραία ιδέα Βούλα!! Εγώ δεν ζεματίζω ποτέ το σπανάκι γιατί έτσι χάνει τα περισσότερα συστατικά του, απλώς το μαραίνω λίγο στην κατσαρόλα με τα υγρά του,.
 
xanthibax
3. 04-03-2009 21:51
 
Δεν είναι δική μου ιδέα Ξανθή το φαγητό αυτό το κάνουν σε πολλά μέρη. Εμένα μου είχε πει τη συνταγή μια φίλη μου στη δουλειά από την Ηπειρο και από τότε την κάνω συχνά.  
Για το σπανάκι έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά κάποιοι θεωρούν βαριά τη γεύση του.
 
voula
4. 05-03-2009 00:18
 
Μπράβο Βούλα μου και την έψαχνα τη συνταγή. Το έχω φάει αλλά δεν το έχω φιάξει ποτέ :sigh Παιδιά εγώ το σπανάκι δεν το ζεματάω. Το τρίβω με λίγο αλατάκι και το στίβω πολύ καλά, φεύγουν έτσι όλες οι πρασινίλες και δεν είναι βαρύ. Και στις πίτες έτσι το κάνω :)
 
Fey
5. 05-03-2009 10:28
 
Βουλίτσα δεν θα το πιστέψεις!! εχθές το μεσημέρι έφερε αυτό το φαγητό απο το σπίτι του ένας συνάδελφος, όσοι έφαγαν ζήτησαν απο την γυναίκα του την συνταγή. Το βράδυ μπαίνω στο ''μάσα'' και τι να δω? την συνταγή σου για το ίδιο φαγητό το οποίο μέχρι το μεσημέρι δεν γνώριζα την υπαρξή του, φοβερή συμπτωση!!!! γεια τα χεράκια σου, καλή Σαρακοστή!!
 
mb04
6. 05-03-2009 11:04
 
λοιπον εγω πολλες φορες μεσα στους γιγαντες βαζω και αλλα υλικα απο τα συνηθισμενα ας πουμε πιπερια χρωματιστη ή καυτερη ή σπανακι ομω αντι για μαιντανο ή καποιο κρεατικο αλλα τη συγκεκριμενη συνταγη δεν την ηξερα και ειδικα αυτο στο ψησιμο σε στρωσεις!!μπραβο πολυ ωραια ιδεα
 
margarita79
7. 21-05-2009 00:40
 
Σημερα εφτιαξα τους γιγαντες με σπανακι. 
Χρησιμοποιησα ζεματισμενο σπανακι που ειχα στην καταψυξη και εγιναν φανταστικοι!πολυ ωραια συνταγη!
 
margarita79
8. 09-01-2013 23:50
 
Καταπληκτικο γεια στα χερια μας
 
stnotos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/01/10 )