Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κέικ με φρέσκο ανανά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Τετάρτη, 04/03/09
dscn0459_1067x800_400
Υλικά

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ.γλ. βανίλια (υγρή)
  • 1/2 κούπα καφέ ζάχαρη και 3 κουτ. σούπας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ.γλ.baking powder
  • 1 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
  • Ενώνουμε σε μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι. baking powder, μοσχοκάρυδο, αλάτι, 1/2 κούπα ζάχαρη).
  • Ανακατεύουμε τα αυγά με την 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο, το γάλα και την βανίλια.
  • Μεταφέρουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ με τα υγρά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρις ότου ενωθούν τα υλικά (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).
  • Παίρνουμε ένα ταψί, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις 3 κουταλιές ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά καραμελώνουμε ελαφρώς την ζάχαρη (περίπου 3'). Τοποθετούμε τα κομμάτια ανανά, και τα "τηγανίζουμε" για 1 λεπτό την κάθε πλευρά.
  • Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθ. Κελσίου για 45' περίπου.
  • Αναποδογυρίζουμε το ταψί και σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου σκέτο ή με παγωτό βανίλια
Καλή όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 13818
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 06-03-2009 00:55
 
Τι τέλειο γλυκάκι είναι αυτό νυχτιάτικα Κάτια μου; Αγαπημένος ανανάς :zzz  
Μπορώ να χρησιμοποιήσω και ανανά σε κονσέρβα και βανίλια σκόνη;Για πες, για πες :?
 
Fey
2. 06-03-2009 07:38
 
Πολύ ωραίο ακούγεται Κάτια μου,μπήκε ήδη στα αγαπημένα μου.
 
iwanna
3. 06-03-2009 10:36
 
fey είμαι μαζί σου! ΖΑΗΤΩ ο ανανάς τον λατρεύω όπωσ και την παπάγια αλλά δύσκολα τα βρίσκεις σε καλή κατάσταση εδώ γίνεται με κονσέρδα ανανά ή όχι? :?
 
peloukos
4. 06-03-2009 13:50
 
Μου αρέσει πάρα πολύ ο ανανάς Κάτια μου. Αλλά αν κατάλαβα καλά, δε χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη; :x Ξέρεις το κόλλημα που έχω με τα αυγά. :cry :cry :cry
 
despoinaki
5. 06-03-2009 16:20
 
Εγώ κορίτσια το φτιάχνω μόνο με φρέσκο ανανά. Αν το δοκιμάσετε με κονσέρβα πέστε μου πως έγινε. Δέσποινα δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Ανακατεύεις όλα τα υγρά και τα στέρεα ξεχωριστά και μετά τα ενώνεις. Είναι γλυκό της τελευταίας στιγμής γιατί δεν θέλει καθόλου χρόνο. Φαίη εγώ χρησιμοποιώ μόνο απόσταγμα βανίλιας, δεν ξέρω για την σκόνη :sigh
 
ekaterini
6. 06-03-2009 20:13
 
Κάτια πολύ ωραία συνταγή και γρήγορη!! 
Κάποια στιγμή θα σου πω ιστορία με τον ανανά που έρχεται από πολύ παλιά!!!
 
xanthibax
7. 07-03-2009 13:26
 
ήθελα να σχολιάσω πως το μοσχοκάρυδο στα κεικ και τα μπισκότα είναι πολύ ψαγμένο!! κάποτε έβαζα στα κεικ μου και όλοι με ρςτούσαν τι του δίνει τόσο πιπεράτη μυρωδιά και γεύση! Μπράβο Κατερίνα!!
 
peloukos
8. 21-04-2009 22:18
 
Η φωτογραφία είναι ευγενική χορηγία της φίλης μου της Ξανθής :)  
 
Ευτυχώς και έχω παντού καλούς φίλους. 
Ευχαριστώ πάρα πολύ Ξανθή μου ;)
 
ekaterini
9. 21-04-2009 22:41
 
Μόλις δοκιμάστηκε το απίθανο κέικ της Κάτιας!!!μη μου πείτε ότι η τεχνολογία δεν κάνει θαύματα!! 
Η Κάτια έγραψε την συνταγή από τον Καναδά εγώ έφτιαξα το κέικ στην Αθήνα κι έστειλα τη φωτό στον Καναδά!!! 
Φιλάκια Κάτια σε αγαπάμε όλοι!!!!
 
xanthibax
10. 22-04-2009 01:44
 
Με συγκινείς για άλλη μια φορά Ξανθή :cry
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/04/09 )