Έχει υποβληθεί από ekaterini
|
Τετάρτη, 04/03/09 |
Υλικά
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτ.γλ. βανίλια (υγρή)
- 1/2 κούπα καφέ ζάχαρη και 3 κουτ. σούπας
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αυγά
- 1 κουτ.γλ.baking powder
- 1 ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
- Ενώνουμε σε μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι. baking powder, μοσχοκάρυδο, αλάτι, 1/2 κούπα ζάχαρη).
- Ανακατεύουμε τα αυγά με την 1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο, το γάλα και την βανίλια.
- Μεταφέρουμε τα στέρεα υλικά στο μπολ με τα υγρά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρις ότου ενωθούν τα υλικά (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).
- Παίρνουμε ένα ταψί, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τις 3 κουταλιές ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά καραμελώνουμε ελαφρώς την ζάχαρη (περίπου 3'). Τοποθετούμε τα κομμάτια ανανά, και τα "τηγανίζουμε" για 1 λεπτό την κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα του κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθ. Κελσίου για 45' περίπου.
- Αναποδογυρίζουμε το ταψί και σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου σκέτο ή με παγωτό βανίλια
Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 18182 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/04/09 )
|