Αυτή είναι μια συνταγή της οικογένειας μας, η μαμά και η θεία την φτιάχνουν με μικρές διαφορές θα σας τις πω και θα δοκιμάσετε! Οι αναλογίες είναι ανάλογα τα γούστα οπότε δοκιμάστε και αλλάξτε! Υλικά - 1 κιλό Σαρδέλα μεγάλη (εμείς χρησιμοποιούμε Παπαλίνα την ντόπια Σαρδέλα)
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
για τη γέμιση - 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο ή 1 κουπα κάπαρη ψιλοκομμένη ή μισό μισό κ από τα 2 (εκέι η διαφορά μεταξύ μαμάς και θείας, η μαμά βάζει και από τα 2)
- 4 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
για το τηγάνι - 5 κ.σ λάδι
- χυμό από 1-2 λεμόνια ανάλογα το γούστο
- 1,5-2 κ.σ μουστάρδα ανάλογα τα γούστα και πάλι
Εκτέλεση Αν πήρατε τα ψάρια καθαρισμένα ρίξτε τα κάτω από το νερό και ανοιξτε τες βάζοντας το μεγάλο σας δάχτυλο από το λαιμό και σπρώξτε μαλακά ώστε να ανοίξει από τον λαιμό μέχρι την κοιλιά απλά πιέστε και ακολουθήστε την φορά της ραχοκοκκαλιάς! Έτσι θα είναι "φιλεταρισμένο" δεν θέλει ξεκοκκάλισμα σαφώς μιας και είναι μικρο ψάρι! Είναι και πολύ θρεπτικό! Μην σας τρομάζει η διαδικασία μετά απο 2-3 ψαράκια θα το κάνετε τέλεια απλά προσοχή μην σας σπάσουν... Αν δεν είναι καθαρισμένα τα ψάρια πρώτα κόψτε το κεφάλι και καθαρίστε τα. Αφού τελειώσετε με το άνοιγμα των ψαριών ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ έπειτα ανακατέψτε και το αλάτι με τη ρίγανη και το πιπέρι...Φέρτε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι κοντά σας και ρίξτε το λάδι... Πάρτε τα ψαράκια ένα ένα αλείψτε τα με το μείγμα ρίγανης αλατιού και πιπεριόυ, με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε μια μικρή ποσότητα γέμισης στο ψάρι τηλίξτε σφικτά και βάλτε τα στο τηγάνι δίπλα δίπλα και σφιχτά να μην ανοίξουν στο βράσιμο! Μόλις τελειώσετε με όλα τα ψαράκια ανακατέψτε το λεμόνι με την μουστάρδα και "λούστε " τα ψαράκια! Τα βράζουμε για 5-10 λεπτά το πολύ και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα!!! Είναι θεικά! Καλή επιτυχία και ακόμα πιο καλή όρεξη! ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην βάλετε καθόλου νερό στο τηγάνι! Τα ψαράκια θα βγάλουν το δικό τους! Ευχαριστώ για την ανάγνωση και το χρόνο σας! Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8434 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |