Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο με κάστανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Παρασκευή, 06/03/09

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη δοκίμασα το φθινόπωρο στη Κρήτη, ήταν πρωτότυπη και φυσικά πεντανόστιμη, όπως άλλωστε όλη η κρητική κουζίνα.

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο ,1 1/2 κιλό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κιλά κάστανα
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι, για 10 λεπτά κατόπιν το σβήνουμε με το κρασί.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τ’ αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για 30’. Κατόπιν, προσθέτουμε τα βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
  • Αν θέλουμε, αντί για νερό, μπορούμε να βάλουμε δύο τριμμένες ώριμες τομάτες.
Καλή επιτυχία και καλή ορεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 9654
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 08-03-2009 06:50
 
Συμφωνώ και στα δύο μαζί σου. Πρωτότυπη συνταγή πραγματικά και πεντανόστιμη όπως όλη η κρητική κουζίνα ;) Σε ευχαριστούμε
 
ekaterini
2. 08-03-2009 10:37
 
έτυχε το καλοκάιαρι να περάσω αρκετό καιρό στη Κρήτη και έχω μαζέψει πολλές συνταγές. Σιγά σιγά θα ξεκινήσω να τις δημοσιεύω. Ευχαριστώ
 
tkon
3. 17-11-2013 10:48
 
Περιμενουμε με ...αγωνία γιατί στην Κρητη μαγειρουουν υπεροχα!...Αντε...!Ξεκόλα...!!!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 18/11/12 )