Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Κουταλιού arrow Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.03 (με μαστίχα)
Φράουλα γλυκό του κουταλιού Νο.03 (με μαστίχα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από ekaterini   
Σάββατο, 07/03/09

Ένα γλυκό κουταλιού που φτιάχνω πολύ συχνά γιατί α)είναι πεντανόστιμο (το άρωμα της μαστίχας είναι ανεπανάληπτο με την φράουλα), β)είναι πανεύκολο, γ)σερβίρεται μόνο του, ή με γιαούρτι ή με παγωτό και είναι άκρως εντυπωσιακό. Σας παραθέτω την συνταγή όπως την είχα βρει στο ημερολόγιο της Ευης Βουτσινά για το 2004, με την διαφορά ότι εγώ βάζω την μισή ζάχαρη από αυτή που λέει η συνταγή.

Υλικά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό φράουλες
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1/2 κουτ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρις ότου δέσει σχεδόν το σιρόπι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες (δεν τις κόβουμε) και τις ρίχνουμε στο σιρόπι που βράζει μαζί με την μαστίχα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10' ακόμα. Ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 1'. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Η επιτυχία ειναι σίγουρη.

Σημείωση: Οι φράουλες πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα όταν το σιρόπι είναι σχεδόν έτοιμο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 12114
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 08-03-2009 16:06
 
Πολύ ωραία συνταγή τώρα που θα βγούν και οι φράουλες θα είναι μούρλια.
 
iwanna
2. 08-03-2009 16:41
 
Αυτό είναι το πρόβλημα για μένα Κάτια. :sigh Πότε είναι έτοιμο το σιρόπι... :upset
 
despoinaki
3. 08-03-2009 16:42
 
Μμμμμ πιστεύω ότι είναι υπέροχο! :zzz
 
atalanth
4. 08-03-2009 19:01
 
Κάνε Δέσποινα το παλιό κόλπο. Στάξε λίγο σιρόπι στο πιάτο και αν η σταγόνα σταθεί, το σιρόπι είναι έτοιμο :zzz  
Εξάλλου μην νομίζεις και εγώ στα τυφλά πηγαίνω
 
ekaterini
5. 08-03-2009 21:32
 
Τέλειο γλυκάκι Κάτια :upset  
 
Κι εγώ μ αυτό το κολπάκι ελέγχω το σιρόπι ;)
 
Fey
6. 09-03-2009 17:23
 
Κορίτσια για όσες έχετε την αγωνία του δεσίματος του σιροπιού θα σας έλεγα να διαβάσετε το άρθρο σχετικά με τα "γλυκά του κουταλιού και το δέσιμο του σιροπιού"!!!
 
xanthibax
7. 11-05-2009 20:07
 
Κάτια, μόλις κατέβασα τις φράουλες από τη φωτιά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. :sigh
 
despoinaki
8. 12-05-2009 15:38
 
Λοιπόν, Κάτια, το σιρόπι δεν πρέπει να το πέτυχα. Αλλά στο σύνολο είναι πεντανόστιμο και η μαστίχα μοσχομυρίζει πραγματικά. Θα το βάλω πάνω από το παγωτό και πάνω από τσιζκέικ. ;) ;) ;)
 
despoinaki
9. 28-03-2010 09:08
 
εφτιαξα το γλυκο κ δεν μου εδεσε το σιροπι τι να κανω για να το σωσω?να το βρασω παλι με λιγη ζαχαρη?με λιγη γλυκοζη μηπως?ευχαριστω.
 
meton77
10. 29-03-2010 11:10
 
Θα πρότεινα να βράσεις πάλι το σιρόπι, αφού έχεις αφαιρέσει τις φράουλες. Γενικά, πάντως, το συγκεκριμένο σιρόπι δένει εύκολα, δοκίμασε να το βράσεις άλλα 5 λεπτά, και αφού βγάλεις λίγο να κρυώσει και το δοκιμάσεις, βλέπεις αν χρειάζεται κι άλλο.
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )