Ένα γλυκό κουταλιού που φτιάχνω πολύ συχνά γιατί α)είναι πεντανόστιμο (το άρωμα της μαστίχας είναι ανεπανάληπτο με την φράουλα), β)είναι πανεύκολο, γ)σερβίρεται μόνο του, ή με γιαούρτι ή με παγωτό και είναι άκρως εντυπωσιακό. Σας παραθέτω την συνταγή όπως την είχα βρει στο ημερολόγιο της Ευης Βουτσινά για το 2004, με την διαφορά ότι εγώ βάζω την μισή ζάχαρη από αυτή που λέει η συνταγή. Υλικά - 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό φράουλες
- 3 ποτήρια νερό
- 1/2 κουτ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρις ότου δέσει σχεδόν το σιρόπι. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες (δεν τις κόβουμε) και τις ρίχνουμε στο σιρόπι που βράζει μαζί με την μαστίχα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10' ακόμα. Ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 1'. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Η επιτυχία ειναι σίγουρη. Σημείωση: Οι φράουλες πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα όταν το σιρόπι είναι σχεδόν έτοιμο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 14026 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |