Υλικά - 4 τσακώνικες μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. Λευκό ξηρό κρασί
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαιντανό
- 500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά με το σκόρδο ολόκληρο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει άλλο τόσο.Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα.Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1 λεπτό.Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη προσθέτουμε 2 κ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,την πιπεριά(για 3-4 λεπτά)και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες ,τον κιμά,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.Στο τέλος ρίχνουμε τον μαιντανό. Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6326 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |