Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αγκινάρες ξυδάτες ( ουζομεζές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 08/03/09
p3080062_400
Το καταπληκτικο αυτό μεζεδάκι μας το εχει δωσει στην οικεγενεια ενας κρητικος καπετανιος.Δε ξερω αν είναι παραδοσιακο τους αλλα είναι παρα πολύ νοστιμο.Επειδη τις αγκιναρες δεν τις πολυαγαπαμε αποφασισα να τις κανω ετσι και εγινε τελειος μεζες..Ελπιζω να τις ευχαριστηθειτε!!
Υλικά
  • Αγγιναρες οσες θελετε (εγω εβαλα ετοιμες κατεψυγμενες)
  • Ξυδι ελαφρυ
  • Ξυδι μπαλσαμικο
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομενες σε λεπτα φετακια
  • Αλατι
  • Λαδι
  • Ένα γυαλινο βαζο
Εκτέλεση
  • Βαζουμε τις αγκιναρες μας μεσα σε μια κατασαρολα με μισο κουταλακι του γλυκου αλατι, μισο ποτηρι νερο και συμπληρωνουμε με ξυδι απλο ελαφρυ (πχ.τοπ)μεχρι να σκεπαστουν .
  • Βραζουμε ισα να μαλακωσουν και να τσιμπιουνται
  • Στη συνεχεια αφου εχουν κρυωσει καλα τις βαζουμε σε γυαλινο βαζο σε στρωσεις.
  • Μια στρωση μπαλσαμικο,1-2 φετακια σκορδο μια πρεζα αλατι και αγκιναρες,από πανω το ιδιο μεχρι να τελειωσουν οπου σκεπαζουμε με λαδι και τις βαζουμε στο ψυγειο.
  • Οσο περισσοτερο μενει το βαζο κλειστο τοσο πιο νοστιμες είναι.
Εγω τις εκανα σημερα το πρωι και το μεσημερι φαγαμε.
Εγιναν καταπληκτικες!!

Καλή επιτυχία
p3080056_400_02

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 16637
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 09-03-2009 15:10
 
Ωραίος μεζές όντως Μαργαρίτα εγώ έχω ακόμη στο ψυγείο μου από πέρσι μόνο που δεν έχω βάλει βαλσάμικο ξύδι. Το έχω ήδη γραμμένο αν θες ρίξε μια ματιά.
 
xanthibax
2. 09-03-2009 15:34
 
ναι ξανθη μου οντως πολυ ωραιος μεζες και το μπαλσαμικο του παει παρα πολυ.την εχω δει τη συνταγη σου απλα αυτη που δινω τωρα φανταζομαι σε γευση θα ειναι ισως πιο πικαντικη λογω του σκορδου και του μπαλσαμικου!παντως τωρα που το δοκιμασα σιγουρα την αλλη φορα θα το κανω και με λεμονακι οπως λες εσυ!!
 
margarita79
3. 09-03-2009 17:25
 
Λέτε να με καταφέρετε να φάω αγκινάρες;
 
iwanna
4. 09-03-2009 17:43
 
iwanna εγω με τις αγκιναρες ειμαι τσακωμενη απο μικρη ..δεν τις τρωω με τιποτα μου ειχε ξεμεινει λοιπον ενα πακετο κατεψυγμενες (τις οποιες ουτε ο ανδρας μου θελει προτιμαει τις φρεσκες)και ειπα να δοκιμασω..εγιναν καταπληκτικες ..στο λεω εγω που ουτε να τις δω δεν ηθελα..
 
margarita79
5. 10-03-2009 01:41
 
Μαρργαρίτα πολύ ωραίο πρέπει να είναι και δεν έχει και πολύ αλάτι ;)  
Εμείς είμαστε λάτρεις της αγκινάρας οπότε όπως καταλαβαίνεις μπήκε στα αγαπημένα :)  
Νομίζω μάλιστα ότι αν μείνει και μια δυό μέρες θα είναι πιό νόστιμο :zzz
 
Fey
6. 22-02-2014 00:29
 
Τις είχα από καιρό βάλει στο μάτι...αλλά μόλις πριν λίγες μέρες τις έκανα. Περιττό να πω ότι σερβίρονται στο ουζερί του αδερφού μου και κάνουν...θραύση!!! Πολύ ωραία κ νόστιμη ιδέα για μεζέ!!... :p
 
mavanna
7. 22-02-2014 17:48
 
Χαιρομαι που σου αρεσαν εγω μονο ετσι τις τρωω.
 
Margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/05/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός