Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κολοκυθάκια με τη ρίγανη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από despoinaki   
Κυριακή, 08/03/09
dsc00169_400

Η μαμά μου είναι αυτή που έφτιαξε για πρώτη φορά αυτή την πεντανόστιμη συνταγή και εγώ απλά σας την παρουσιάζω.

Υλικά
  • 4-5 κολοκυθάκια πράσινα μεσαίου μεγέθους
  • 2-3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ξύνουμε τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού. Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Η ντομάτα μπορεί να μπει με δύο τρόπους στο φαγητό, ή τριμμένη στο μπλέντερ ή κομμένη και αυτή σε φέτες σαν το κολοκύθι. Εσείς αποφασίζετε. Εγώ το κάνω κι έτσι και αλλιώς. Δεν αλλάζει κάτι. Μόλις ετοιμάσουμε τα υλικά μας παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο λάδι να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος της. Στη συνέχεια αρχίζουμε το στρώσιμο των υλικών. Πρώτα καλύπτουμε τον πάτο με τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε στη σειρά σαν να φτιάχναμε μια τούρτα. Από πάνω ρίχνουμε μια χούφτα από το μείγμα των μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε ρίχντοντας το υπόλοιπο λάδι. Εγώ συνήθως κάνω τρεις στρώσεις. Αν την ντομάτα την κόψετε φέτες θα τη βάζετε πάνω από τα μυρωδικά και μετά θα ρίχνετε τα μπαχαρικά. Αν την τρίψετε στον τρίφτη, θα τη ρίξετε στο τέλος από πάνω μαζί με το λάδι. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε δυνατή φωτιά (12). Μόλις αρχίσει ο βρασμός (θα ακούσουμε το λάδι που τσιτσιρίζει) θα τη χαμηλώσουμε (8) και θα αφήσουμε το φαγητό να σιγοψηθεί χωρίς να βάλουμε ούτε σταγόνα νερού. Όταν δείτε τι ζουμί βγάζει δε θα το πιστέψετε..

Παραλλαγές
Η μητέρα μου αντί για μαϊντανό χρησιμοποιεί και δυόσμο. Επίσης, τσιγαρίζει τα μυρωδικά. Εγώ δεν το κάνω για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό. Αν έχετε μικρά παιδάκια, καλό θα είναι μία στρώση του φαγητού να γίνει με πατάτες κομμένες σε ροδέλες και αυτές. Πάντα έτσι το κάνω για το γιόκα μου. Μην τις βάλετε όμως κάτω κάτω και κολλήσουν. Καλύτερα μια στρώση στη μέση... Και... μην ξεχάσετε τη ρίγανη. Αυτή κάνει τη διαφορά.

Καλή επιτυχία.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 19793
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 09-03-2009 18:23
 
Από τα νοστιμότερα κολοκυθάκια που έχω ποτέ μου φάει. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα :)
 
ekaterini
2. 09-03-2009 21:25
 
Θα δοκιμαστεί οσονούπω και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
 
iwanna
3. 10-03-2009 09:31
 
Από τα αγαπημένα μου φαγητά! Εγώ λίγο πριν σβήσω το φαγητό ρίχνω τριμματισμένη φέτα. Του πάει πολύ.
 
stamkoz
4. 10-03-2009 13:08
 
παιδιά να σας πω να γελάσετε? όταν κάποιος στην οικογένεια ρωτούσε "τι θαφάμε σήμερα" οι μεγάλοι της οικογένειας μας πείραζαν λέγοντας "τζιτζίκια τηγανιτά ή κολοκύθια με την ρίγανη" χααχαχα τελικά και οι 2 συνταγές υπάρχουν..η μία στο greekmasa και η αλλη στη Ασία! θα τα δοκιμάσω λοιπόν τα κολοκύθια και σου κάνω σχόλια!
 
peloukos
5. 10-03-2009 15:55
 
Θα σου αρέσει πολύ, αν σου αρέσουν τα λαχανικά και ειδικά τα κολοκυθάκια. Πάντως, όντως η ρίγανη κάνει τη διαφορά. Θα μοσχομυρίσει όλη η γειτονιά σου. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )