Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι
Κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τετάρτη, 06/06/07
getattachment.aspx_3
Φωτογραφία απο το μέλος:Flora 
 Ένα πολύ μυρωδάτο κέικ... Μιά φορά ενώ ψηνότανε, μου χτυπήσανε την πόρτα κάτι παιδιά από δίπλα και με ρώτησαν τί ψήνω!
Υλικά:
Για μια στρογγυλή φόρμα του κέικ, ή 2 μακρόστενες, ή πάρα πολλά μάφφινς.
  • 1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250γρ
  • 2+1/2 κούπες ζάχαρη (χρησιμοποιώ κούπα του νες καφέ)
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 500γρ αλεύρι up
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουτ.γλυκού μαχλέπι σκόνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατύνει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι και τα αρωματικά.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη (ακόμα κι αν είναι αντικολλητική δεν το ρισκάρω) σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε τις μακρόστενες φόρμες ο χρόνος μοιώνεται στα 35-40 λεπτά, ενώ για τα φορμάκια των μάφφινς στα 25 λεπτά περίπου.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 15156
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 14-05-2008 15:36
 
Μόλις βγήκε απο το φούρνο, μου έχει σπάσει την μύτη.Ηθελα να κάνω ένα κεκάκι για μια φίλη που θα έρθει το απόγευμα για καφέ.Είχα λίγα υλικά στο σπίτι και καθόλου μα καθόλου σοκολάτα και έτσι έκανα το κεκάκι αυτό και έγινε τέλειο!Δεν ξέρω ακόμα απο γεύση αλλά απο μυρωδιά έχω κρεπάρει. 
Γιαούρτι στραγγιστό δεν είχα και έβαλα ένα που διαφημίζουν με "κρεμώδη υφή".
 
al1975
2. 16-07-2009 00:43
 
Αrhontia τέλειο το κέικ σου!!! μοσχομύρισε όλο το σπίτι....έκανα κάποιες παραλλαγές, έβαλα λιγότερη ζάχαρη και μόλις το έβγαλα έμπηξα σφηνάκια σοκολάτας, υπέροχο και από γεύση, δεν στέγνωσε και έγινε πολύ αφράτο, όλα τα λεφτά!!!!!!!!!!!!!!!
 
derbaso
3. 27-06-2010 11:14
 
Τις τελευταίες μέρες το έχω φτιάξει 4 φορές!!! Είναι εξαιρετικά μυρωδάτο, αφράτο και πολύ πολύ νόστιμο :)  
Έβαλα 1 κ.γλ. μαχλέπι και όχι μισό και πρόσθεσα και 1-2 κ.σ. παπαρουνόσπορο, έτσι για το μάτι.  
Δοκιμάστε το αφού έχει κρυώσει καλά κι έχει αναδειχθεί το άρωμά του...την επόμενη μέρα (αν προλάβετε!) είναι ακόμη καλύτερο :zzz  
Σ' ευχαριστούμε, Αρχοντία :grin
 
Flora
4. 16-10-2010 13:22
 
Εκπληκτική ιδέα - μου θυμίζει κέϊκ με γεύση τσουρεκιού!!!! 
Μια ερώτηση μόνο Φλώρα μου, αν αντί για αγελαδινό βούτυρο βάλω βιτάμ - θα χάσει πολύ από τη γεύση του;
 
linmak88
5. 16-10-2010 18:44
 
Η αλήθεια είναι ότι χάνει πολύ αν το κάνεις με μαργαρίνη, και στην πραγματικότητα δεν γλυτώνεις τίποτα από θερμίδες και λιπαρά.
 
arhontia
6. 02-03-2011 19:36
 
Συγχαρητήρια! πολύ ωραια συνταγή , μοσχομύρισε το σπίτι και φοβερή γευση. Ποτέ δεν θα σκεφτόμουνα να βάλω μαχλεπι σε ενα απλό κεικ. Θα το ξαναφτιαξω με βουτυρο αγελαδος, γιατί δεν ειχα σήμερα και ξερω ότι δίνει διαφορετική γευση στα κεικ .
 
m54
7. 05-04-2011 20:21
 
Συγχαρητήρια! Μοσχομύρισε το σπίτι. :)
 
kontessa
8. 15-01-2016 14:55
 
Φανταστικό! Εγώ να σου πω την αλήθεια μου έβαλα και λίγη μαστίχα! Μοσχομυρισε όλο το σπίτι!
 
alexialev

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 13/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός