Υλικά
- 1φλυτζ. τσαγιού τριμμένο μετσοβόνε καπνιστό
- 1 φλυτζ.τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
- 11 φέτες ψωμί λευκό μόνο την ψίχα (χρησιμοποιώ του τοστ χωρίς ψίχα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κανονικό ψωμί τηε προηγούμενης μέρας)
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 2 κουτ. σούπας κρασί
- 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε το βούτυρυ λιωμένο με τα πιπέρια. Μ αυτό το μείγμα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε στα δύο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τις φέτες ψωμιού αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Πασπαλίζουμε με τα τυριά να καλυφθούν εντελώς οι φέτες του ψωμιού.
- Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κρασί και περιχύνουμε με αυτό τα υλικά που βρίσκονται ήδη στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 -12 ώρες.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η πίτα μας.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8495 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |