Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυρόπιτα Νο.07 (πικάντικη με ψωμί)
Τυρόπιτα Νο.07 (πικάντικη με ψωμί) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τρίτη, 10/03/09
Υλικά
  • 1φλυτζ. τσαγιού τριμμένο μετσοβόνε καπνιστό
  • 1 φλυτζ.τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα γλυκιά
  • 11 φέτες ψωμί λευκό μόνο την ψίχα (χρησιμοποιώ του τοστ χωρίς ψίχα, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κανονικό ψωμί τηε προηγούμενης μέρας)
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • 2 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κρασί
  • 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλ. πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  • Αναμιγνύουμε το βούτυρυ λιωμένο με τα πιπέρια. Μ αυτό το μείγμα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού και τις κόβουμε στα δύο.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τις φέτες ψωμιού αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Πασπαλίζουμε με τα τυριά να καλυφθούν εντελώς οι φέτες του ψωμιού.
  • Σε μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το κρασί και περιχύνουμε με αυτό τα υλικά που βρίσκονται ήδη στο ταψί.
  • Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 -12 ώρες.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η πίτα μας.
Καλή σας όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8517
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 11-03-2009 21:35
 
Πολύ εύκολη μου φαίνεται Fey. Θα δοκιμαστεί το Σαββατοκύριακο που θα πάω και σούπερ μάρκετ, ώστε να πάρω και τα απαιτούμενα υλικά. :zzz
 
despoinaki
2. 11-03-2009 22:33
 
Δεσποινάκι μου εγώ την κάνω συχνά και έτσι δεν πετάω και το ψωμάκι που μένεικάποιες φορές ;)  
Να πω μόνο ότι οι 11 φέτες είναι ενδεικτικό. Τόσες χωράει ακριβώς το δικό μου ταψάκι. Ανάλογα με το ταψάκι σου προσαρμόζεις και τα υλικά :)
 
Fey
3. 13-03-2009 08:05
 
Το κρασί κάνει τη διαφορά. Θα σας θυμίζει fondu και είναι πολύ ωραίο. Μπράβο σου Fey.
 
Nena
4. 13-03-2009 08:06
 
Να συμπληρώσω ακόμα πως θα του πηγαίνει και λίγο ανθρός μοσχοκάρυδου (μασίς) ή έστω λιγοστό τριμμένο μοσχοκάρυδο.
 
Nena
5. 12-05-2011 19:53
 
διαβάζω αυτή τη συνταγή πάνω στην ώρα που έχω ψωμί του τοστ στο ντουλάπι μου που λήγει σε 2 μέρες! Θα την ετοιμάσω για αύριο, φένεται καταπληκτική.
 
GINA1

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )