Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Εκμέκ Κανταΐφι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Faye   
Τρίτη, 10/03/09
Υλικά
  • 300 γραμ. φύλλο καταίφι
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
  • 100γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αυγά
  • 2 φλυτζ, γάλα
  • 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 800 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλ. κανέλα(Αν θέλουμε αντικαθιστούμε την κανέλα με βανίλια.)
  • αμυγαλάκι φιλέ
Εκτέλεση
  • Ανοίγουμε το φύλλο καταίφι, το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Κρατάμε 2 κουταλιές από το βούτυρο για την κρέμα και με το υπόλοιπο ραντίζουμε το φύλλο κανταίφι και το πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα.
  • Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Το περιχύνουμε με σιρόπι που φτιάχνουμε βράζοντας για 5 λεπτά τη μισή ζάχαρη με 100 γραμ. νερό και ένα ξυλάκι κανέλα.
  • Χτυπάμε καλά τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόψυχα και το γάλα λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βράζουμε την κρέμα μέχρι να δέσει, την κατεβάζουμε απ τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και 2 κουτ. σούπας βούτυρο, την ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο καταίφι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και καλύπτουμε μ αυτήν το γλυκό.
  • Πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι φιλέ καβουρντισμένο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 12204
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 11-03-2009 13:02
 
Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι?? Από τα 100γρ. βούτυρο τις 2 κ.σούπας τις βάζουμε στην κρέμα, και αυτό που περισσέυει??
 
PETROULA
2. 11-03-2009 20:23
 
μηπως το ριχνομε κατω στο καταιφι;Ηρθε στην ωρα της η συνταγη αυριο τη δοκιμαζω :p :zzz
 
matina
3. 11-03-2009 21:10
 
Συγνώμη που άργησα κορίτσια μου αλλά ήμουν δουλίτσα. Λοιπόν όπως τα λες Ματινάκι ραντίζουμε το φύλλο πριν το ψήσουμε. Άντε Ματίνα μου να μου πεις εντυπώσεις :)  
 
Το διορθώνω και στη συνταγή :sigh
 
Fey
4. 11-03-2009 21:42
 
Η πρόκληση στη συνταγή αυτή νομίζω πως είναι η κρέμα, Fey μου. Θα περιμένω σχόλια και από τη Ματίνα. ;)
 
despoinaki
5. 12-03-2009 00:36
 
Φαίη Σιμγδάλι ψιλό ή χοντρό?
 
ekaterini
6. 12-03-2009 01:36
 
Ψιλό κορίτσια γιατί δεν το βράζουμε και πολύ. Ίσα να ανακατευτούν τα υλικά :)
 
Fey
7. 13-03-2009 07:56
 
Τι ωραία που είναι όλα τα γλυκά ταψιού! Και τα αποφεύγω και τα θέλω. Μπέρδεμα.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 07/02/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός