Η ιδέα του τι μπορείς να κάνεις με τα σέσκουλα όταν είναι πολλά έφερε την αναζήτηση!! Κι από το περιοδικό “K”προέκυψε συνταγή ,αλλά εγώ δεν μπορούσα κι ως συνήθως την μετέτρεψα στα μέτρα μου, τουλάχιστον ως προς τις ποσότητες!!!! Υλικά - 35-40 φύλλα σέσκουλα μέτριου μεγέθους
- 300 γρ. μπακαλιάρο παστό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 2 κουταλιές μάραθο
- 2 κουταλιές κολίανδρο ή δυόσμο
- 4 κουταλιές πλιγούρι
- 2 κουταλιές σταφίδες
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση - Βάζουμε το μπακαλιάρο από το βράδυ να ξαρμυρίσει αλλάζοντας το νερό 4 -5 φορές. Την επομένη αφαιρούμε τις πέτσες του και τον μαδάμε.
- Σε τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει.
- Προσθέτουμε το μπακαλιάρο κι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Ζεματίζουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό και τα στραγγίζουμε.
- Αφαιρούμε το σκληρό κοτσανάκι από το μέσον του φύλλου και αρχίζουμε το τύλιγμα σε ντολμαδάκια τοποθετώντας μια μικρή κουταλιά γέμισης στην ανάποδη μεριά του φύλλου.
- Αφού τυλίξουμε όλα τα ντολμαδάκια μας τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα το ένα κοντά στο άλλο περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι και προσθέτουμε ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε με ένα παλιό μας πιάτο τα ντολμαδάκια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με άλλο ψάρι( φέτα) λίγο βρασμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.Κι επίσης θα τα έφτιαχνα όπως τους ντολμάδες γιαλατζί. Καλή σας επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 17712 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |