Αυτή η συνταγή είναι της θείας μου και είναι από τα ποιό νόστιμα προφιτερόλ που εχω φαει.Σας την ποσταρω λοιπόν. Yλικά - 1 μορφατ
- 5 αυγα(χωρια οι κροκοι)
- 250γρ βιταμ
- 250γρ κουβερτουρα
- 10-15 σαβαγιαρ
- λικερ ή κονιακ(για αυτές που τολμούν να χρησιμοποιήσουν λικέρ μπανάνας,τέλειος συνδιαμός σοκολάτας-μπανάνας)
- 1/4 κουπα γαλα
- 1/2 κουπα αχνη
- 3/4 κουπα ζαχαρη
- τρουφα(προαιρετικα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μορφατ περίπου για 5'.Προτίνω η μορφατ να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου πριν τη χτυπήσουμε. Μετά ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα,αφού τελειώσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη ζάχαρη και μετά ριχνουμε τους κρόκους προσέχωντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε την κουβερτούρα.Δεν την αφήνουμε να βράσει.Προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας στα αυγά και ανακατεύουμε αργά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν.Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και έπειτα στο λικέρ ή κονιακ.Τα τοποθετούμε σε κουπάκια,ρίχνουμε στο καθένα σοκολάτα και αλείφουμε από πάνω σαντιγύ στην συνέχεια άλλη μια στρώση σοκολάτας και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ.(προαιρετικα)βάζεις και τρούφα Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11272 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |