Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Προφιτερόλ (της θείας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από nenapant   
Τετάρτη, 11/03/09

Αυτή η συνταγή είναι της θείας μου και είναι από τα ποιό νόστιμα προφιτερόλ που εχω φαει.Σας την ποσταρω λοιπόν.

Yλικά
  • 1 μορφατ
  • 5 αυγα(χωρια οι κροκοι)
  • 250γρ βιταμ
  • 250γρ κουβερτουρα
  • 10-15 σαβαγιαρ
  • λικερ ή κονιακ(για αυτές που τολμούν να χρησιμοποιήσουν λικέρ μπανάνας,τέλειος συνδιαμός σοκολάτας-μπανάνας)
  • 1/4 κουπα γαλα
  • 1/2 κουπα αχνη
  • 3/4 κουπα ζαχαρη
  • τρουφα(προαιρετικα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μορφατ περίπου για 5'.Προτίνω η μορφατ να είναι σε θερμοκρασία ψυγείου πριν τη χτυπήσουμε. Μετά ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα,αφού τελειώσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο.Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με τη ζάχαρη και μετά ριχνουμε τους κρόκους προσέχωντας να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα.Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε την κουβερτούρα.Δεν την αφήνουμε να βράσει.Προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας στα αυγά και ανακατεύουμε αργά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν.Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και έπειτα στο λικέρ ή κονιακ.Τα τοποθετούμε σε κουπάκια,ρίχνουμε στο καθένα σοκολάτα και αλείφουμε από πάνω σαντιγύ στην συνέχεια άλλη μια στρώση σοκολάτας και στολίζουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ.(προαιρετικα)βάζεις και τρούφα
Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 9758
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 13-03-2009 13:52
 
Τι μας κάνεις Νένα μεσημεριάτικα. Όπως πολύ σωστά είπε και η Μαίρη, βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου. :upset
 
despoinaki
2. 13-03-2009 14:48
 
Το πρωτο μου γλυκο στο GREEKMASA..Σας το αφιερωνω εξαιρετικα...
 
nenapant
3. 13-03-2009 14:55
 
Νενα θα δοκιμαστει και αυτο!!! 
Πω πω εχουμε καταστρσφει με τοσα υπεροχα γλυκα που δεν γινεται να μην τα δοκιμασεις....στο τελος θα θελουμε γερανο για να σηκωθουμε!!! :grin
 
melita
4. 13-03-2009 15:01
 
Και σ'εμένα αρέσει η ιδέα, αλλά έχω μια πολύ κρίσιμη ερώτηση :roll Το μόρφατ, που εγώ δεν μπορώ να το βρω με τι μπορώ να το αντικαταστήσω?
 
ekaterini
5. 13-03-2009 15:19
 
κατια μη σκας για το μορφατ μια σαντιγυ ειναι απλα πιο πυκνη.ανετα μπορεις να χτυπησεις σαντιγυ μονη σου ή ακομα και να παρεις ετοιμη απο ζαχαροπλαστειο απλα αν την κανεις εσυ φροντισε να εινα λιγο σφικτη.πολυ ωραιο το γλυκο!ευχαριστουμε
 
margarita79
6. 13-03-2009 15:27
 
χαιρομαι που σας αρεσε..ekaterini μου οσο αναφορα το μορφατ και εγω καποιες φορες(οταν τεμπελιαζω)βαζω ετοιμη σαντιγυ.περιμενω εντυπωσεις οταν το γευτειτε κιολας.
 
nenapant

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/05/12 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός