Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Βασικές αναλογίες και μικρά μυστικά
Βασικές αναλογίες και μικρά μυστικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 11/03/09

Βασικές αναλογίες υλικών

  • img_220

    1 κούπα αλεύρι ζυγίζει ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 125 γρ.
  • 1 κούπα ζάχαρη ζυγίζει ... ... ... ... ..... ... ... ... ....... ... ... 225 γρ.
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... ...... ... 160 γρ.
  • 1 κούπα αμυγδαλόψιχα τριμμένη ζυγίζει ... ...  ... ... 150 γρ.
  • 1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 125 γρ.
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 105 γρ.
  • 1 κούπα κακάο ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 100 γρ.
  • 1 κούπα γάλα ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 240 γρ.
  • 1 κούπα σαντιγύ ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 125 γρ.
  • 1 κούπα λάδι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 220 γρ.
  • 1 κούπα νερό ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 240 γρ.
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 225 γρ.
  • 1 κούπα βούτυρο ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 225 γρ.
  • 1 κούπα ρύζι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 225 γρ.
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 110 γρ.
  • 1 κούπα μέλι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 350 γρ.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... 170 γρ.
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια = 8 κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά ζελατίνη = 8 φύλλα ζελατίνης.

Σημειωση: Το αλεύρι και όλα τα ανάλογα υλικά, λογαριάζονται βαλμένα στην κούπα αφράτα και όχι πατηκωμένα. Πρέπει να φθάνουν ως τα χείλη της κούπας κοφτά. Το ίδιο ισχύει και για τις κουταλιές και τα κουταλάκια. Υπολογίζονται πάντα κοφτές, εκτός αν συνιστάται αλλιώς

Μικρά μυστικά

  • Τα κέικ, τα παντεσπάνια ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά, στο κάτω ράφι έτσι, ώστε η επιφάνειά τους να φθάνει στη μέση του φούρνου. Τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες ή άλλα ανάλογα γλυκίσματα, τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα μπισκότα στο πιο ψηλό. Το φαγητό τοποθετείται μέσα στο φούρνο χαμηλά έτσι, ώστε η επιφάνειά του να φθάνει στη μέση του φούρνου. Θα τοποθετήσετε το φαγητό λίγο ψηλότερα, μόνο όταν πρέπει να ροδίσει γρήγορα η επιφάνεια, και πολύ ψηλά κάτω από το γκριλ, όταν αυτό θα χρησιμοποιηθεί, για να ψηθεί το φαγητό.
  • Καθαρό βούτυρο, είναι το ζωικό βούτυρο λιωμένο, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί οι πρωτεΐνες και το νερό. Για να το πετύχετε αυτό, λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείται τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια και πετάτε το νερό που μένει στον πάτο. Το λίπος που θα πάρετε, είναι το καθαρό βούτυρο.
  • Το τζίντζερ είναι φρέσκια ρίζα που χρησιμοποιήται κυρίως σε κινέζικα φαγητά και μπορείτε να το βρείτε σε μανάβικα ή super market. Υπάρχει επίσης το τζίντζερ σε σκόνη, το οποίο μπορείτε να το βρείτε στα super market .
  • Το κρεμόριο χρησιμοποιείται, για να στέκονται καλύτερα οι μαρέγκες και για να γίνονται οι ζύμες πιο τριφτές. ΄Οσον αφορά τις μαρέγκες, μπορεί να αντικατασταθεί με λίγες σταγόνες λεμονιού.
  • Για να διατηρήσετε τις μελιτζάνες στην κατάψυξη, τις τηγανίζετε πρώτα ελαφρά ή τις ζεματίζετε. Στην περίπτωση που θέλετε οι μελιτζάνες να χρησιμοποιηθούν για μελιτζανοσαλάτα, τις ψήνετε πρώτα και μετά τις βάζετε στην κατάψυξη.
  • Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε τις βάζετε στην κατάψυξη.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 18142
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 12-03-2009 00:37
 
πολύ διαφωτιστικό το άρθρο σου Μαργαρίτα
 
ekaterini
2. 13-03-2009 08:09
 
Διαφωτιστικότατο πράγματι το άθρο σου. Να προτείνω και κάτι: Οι αναλογίες που αναφέρεις μήπως μπορούν να μπουν κάπου μόνιμα ώστε να τις βρίσκουμε εύκολα και να μη χρειάζεται να ψάξουμε το άρθρο, όταν περάσουν οι ημερομηνίες. Κάτι παρόμοιο μήπως μπορεί να γίνει και με τις θερμοκρασίες και τα βάρη από F σε C ή από ουγγιές σε γρμ. κ.λπ.; Αν ήδη κάπου υπάρχει και δεν ξέρω εγώ να το ψάξω, ζητάω συγνώμη από τώρα. Ευχαριστώ.
 
Nena
3. 17-03-2009 11:31
 
Γεια σας.Μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει ποσα κουταλακια του γλυκου ειναι ενα φακελακι bakin powder?Ευχαριστω
 
dip
4. 15-12-2010 21:28
 
EPISIS THA ITHELA NA PROSTHESW OTI TO ZEMATISMA STIN MELITSANA GINETAI GIA TIN ADRANOPOISH TWN ENDIGENWN ENZYMVN POU YPARXOUN FYSIKA STO TROFIMO TO PIO GNWSTO PARADEIGMA POU YPARXEI GIA TA ENZYMA EINAI TO MAURISMA (ENZYMATIKH KASTANWSH) STIN MELITZANA STIN MPANANA KAI TA MILA......
 
giannis1867

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός