Χρόνια λάτρης της Ιταλίας και κυρίως του espresso σκέφτηκα να συνδυάσω υλικά από την γείτονα χώρα για ένα διαφορετικό κορμό ψυγείου από τον δικό μας παραδοσιακό με τα πτι μπερ
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα Amaretti
- 1 βιταμ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κακάο (για τους απόλυτους λάτρεις του κάφε μια κουταλιά καφέ εσπρέσο)
- 1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσο δυνατό
- 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα αμαρέτι στη μέση αν είναι μικρά ή τα θρυματίζουμε αν είναι μεγάλα και τα ραντιζουμε με τον καφέ.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
- Ρίχνουμε στο μίγμα του βούτυρου, το κακάο και το αμαρέτο.
- Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά να σμίξουν
- Τοποθετούμε το μίγμα ή σε λαδόκολα ή σε φόρμα από σιλικόνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 22610 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |