Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κορμός Νο.02 (Ιταλικός) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από tkon   
Πέμπτη, 12/03/09

Χρόνια λάτρης της Ιταλίας και κυρίως του espresso σκέφτηκα να συνδυάσω υλικά από την γείτονα χώρα για ένα διαφορετικό κορμό ψυγείου από τον δικό μας παραδοσιακό με τα πτι μπερ

Υλικά
  • 2 πακέτα μπισκότα Amaretti
  • 1 βιταμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κακάο (για τους απόλυτους λάτρεις του κάφε μια κουταλιά καφέ εσπρέσο)
  • 1 φλυτζανάκι καφέ εσπρέσο δυνατό
  • 1 σφηνάκι λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα αμαρέτι στη μέση αν είναι μικρά ή τα θρυματίζουμε αν είναι μεγάλα και τα ραντιζουμε με τον καφέ.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
  • Ρίχνουμε στο μίγμα του βούτυρου, το κακάο και το αμαρέτο.
  • Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά να σμίξουν
  • Τοποθετούμε το μίγμα ή σε λαδόκολα ή σε φόρμα από σιλικόνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 22610
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 14-03-2009 15:13
 
Πολύ ωραία συνταγή μου φαίνεται.Εγώ την φτιάχνω με μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου.Και προσθέτω κι ένα αυγό στην ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάω.Αλλά αυτή η συνταγή λόγω των Amarreti και του καφέ θα είναι πιο νόστιμη.
 
ANASTAZI
2. 15-03-2009 20:16
 
Προσπαθώ να μη χρησιμοποιώ αυγά όταν αυτά δεν μαγειρεύονται. Αλλά γενικά είναι πολύ ωραία συνταγή.
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/09/14 )