Θράψαλα γεμιστά Νο.02 (στα κάρβουνα) |
|
Έχει υποβληθεί από pastaflora
|
Κυριακή, 15/03/09 |
Καλαμάρια Θράψαλα γεμιστά στα κάρβουνα για ούζο, από τα ….τσιπουράδικα του Βόλου!!
Υλικά
- 2 καλαμάρια μεγάλα (θράψαλα), πλυμένα και χωρίς πλοκάμια (τα πλοκάμια τα ψήνω ξεχωριστά).
Για την Γέμιση- ¼ του κιλού σκληρό τυρί ή κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια χοντρά.
- Μερικούς κύβους ντομάτας φρέσκιας
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη ή κέρατο σε κύβους,
- 2 σκελίδες σκόρδο , με αυτόν τον τρόπο ψήνονται στο γκρίλ.
Προαιρετικά ή σαν παραλλαγή της συνταγής προσθέτω: - λίγο ρύζι που σοτάρω με
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση , και
- λίγο νερό για το σοτάρισμα και επίσης ακόμη λίγο νερό για το ψήσιμο στον φούρνο. Με αυτόν τον τρόπο ψήνονται στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
- 2 οδοντογλυφίδες μεγάλες.
Εκτέλεση - Κάνω την γέμιση και γεμίζω τα καλαμάρια. Στο τέλος τοποθετώ και μια σκελίδα σκόρδο σε κάθε καλαμάρι ολόκληρη.
- Τέλος κλείνω το στόμιο με την οδοντογλυφίδα.
- Τα ψήνω στο γκρίλ με τα κάρβουνα, μέχρι να σχηματισθούν οι γραμμές της σχάρας επάνω στα καλαμάρια, και τα γυρίζω από την ανάποδη, να ψηθούν και από εκεί.
- Μόλις ψηθούν αφαιρώ την οδοντογλυφίδα και βγάζω τα σκόρδα και τα πετώ.
- Τα κόβω σε φετάκια και τα σερβίρω ζεστά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22097 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )
|