Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Θράψαλα γεμιστά Νο.02 (στα κάρβουνα)
Θράψαλα γεμιστά Νο.02 (στα κάρβουνα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 15/03/09
Καλαμάρια Θράψαλα γεμιστά στα κάρβουνα για ούζο, από τα ….τσιπουράδικα του Βόλου!!
Υλικά
  • 2 καλαμάρια μεγάλα (θράψαλα), πλυμένα και χωρίς πλοκάμια (τα πλοκάμια τα ψήνω ξεχωριστά).
Για την Γέμιση
  • ¼  του κιλού  σκληρό τυρί ή κεφαλοτύρι κομμένο σε κυβάκια χοντρά.
  • Μερικούς κύβους ντομάτας  φρέσκιας
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη  ή κέρατο  σε κύβους,
  • 2 σκελίδες σκόρδο , με αυτόν τον τρόπο ψήνονται στο γκρίλ.
Προαιρετικά ή σαν παραλλαγή της συνταγής προσθέτω:
  • λίγο ρύζι που σοτάρω με
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση , και
  • λίγο νερό για το σοτάρισμα και επίσης ακόμη λίγο νερό για το ψήσιμο στον φούρνο. Με  αυτόν τον τρόπο ψήνονται στον φούρνο  σε  μέτρια θερμοκρασία. 
  • 2 οδοντογλυφίδες μεγάλες.
Εκτέλεση
  • Κάνω την  γέμιση και  γεμίζω τα καλαμάρια. Στο τέλος τοποθετώ και μια  σκελίδα σκόρδο σε κάθε καλαμάρι ολόκληρη.
  • Τέλος κλείνω το στόμιο με την οδοντογλυφίδα.
  • Τα ψήνω στο γκρίλ με τα κάρβουνα,  μέχρι να σχηματισθούν οι γραμμές της σχάρας επάνω στα καλαμάρια, και τα γυρίζω από την ανάποδη, να ψηθούν και από εκεί.
  • Μόλις ψηθούν αφαιρώ την οδοντογλυφίδα και βγάζω τα σκόρδα και τα πετώ. 
  • Τα κόβω σε φετάκια και τα σερβίρω ζεστά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22097
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 15-03-2009 17:54
 
καταπληκτικη συνταγη παρομοια εχω φαει σε ενα ταβερνακι και ηταν πεντανοστιμη.ευχαριστω που την δημοσιευσες :)
 
nenapant
2. 24-09-2010 12:51
 
Πιστευω οτι ειναι το ιδανικο γεμισμα για τα καρβουνα θα το δοκιμασω.
 
athanasios

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 04/09/10 )