Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κότα .. ελληνοκινέζα!!! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Κυριακή, 15/03/09
Υλικά
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 μικρή κούπα σουσάμι
  • 1 μέτρια κούπα ξύδι balsamico
  • 1 μέτρια πιπεριά πορτοκαλί
Για τη μαρινάτα:
  • 1 μέτρια πιπεριά κίτρινη
  • Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου
  • 4-5 μπαλίτσες φιδέ
  • 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη
  • Κομματάκια μεγάλης κότας αλανιάρας με την πέτσα (με καθόλου ή λίγο κόκαλο)
  • 200 γρ. μπάμιες μικρές (ναι, ναι καλά διαβάσατε, δεν είναι οφθαλμαπάτη)
  • 1 ποτήρι του κρασιού ρούμι μαύρο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο τριμμένο τζίντζερ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Η κότα όπως αναφέρω θα πρέπει να είναι αλανιάρα, αν βέβαια βρείτε καμία αδέσποτη μην το σκεφτείτε, την αρπάζετε και την σφάζετε στο γόνατο, αν σας πούνε κλεφτοκοτάδες εσείς κάντε τον κινέζο, να προτιμήστε όμως τις πετρωτές είναι καλύτερες.
Το γεγονός βέβαια ότι θα είναι αλανιάρα δε σημαίνει ότι θα της φερθούμε κι εμείς ανάλογα, αντιθέτως θα τη σεβαστούμε και θα την αφήσουμε με την πετσούλα της, μη τη γδάρουμε τη δόλια, είναι κρίμα.
Θα αναμείξουμε τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και θα ρίξουμε μέσα τα κομματάκια της κότας μας.
Την αφήνουμε να χορτάσει αλκοόλ όλο το βράδυ, ως αλανιάρα θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα πιστέψτε με. Αλλωστε έχοντας αμαρτωλό παρελθόν και γυρνώντας ελεύθερη εδώ κι εκεί το κρέας της θα είναι κάπως σκληρό, από το να τη βράσουμε για να μαλακώσει ας τη χορτάσουμε με αλκοόλ να έρθει να ¨σουρώσει¨.

Την επόμενη μέρα το πρωί θα πάρουμε τις μπάμιες θα τις καθαρίσουμε καλά (μην ακούσω, αχ δεν μπορώ με φαγουρίζει το χνούδι) και θα τις σοτάρουμε ελαφρά.
Εντάξει, το καταλαβαίνω, τις μισείτε τις μπάμιες αλλά εδώ καλοί μου άνθρωποι η μπάμια κάνει τη διαφορά.

Αφού σοταριστούν τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Κατόπιν θα πάρουμε ένα αντικολητικό σκεύος θα ρίξουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο και θα σοτάρουμε την κότα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω να ξεροψηθεί και μετά τη γυρνάμε και προς το ψαχνό.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές αφού όμως πρώτα τις έχουμε κόψει σε μακρόστενα κομμάτια.
Αφήνουμε την κότα με τις πιπεριές για 6-7 λεπτά, αλατίζουμε κι ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε κατόπιν τη μαρινάτα για να σβήσει την κάψα της, η δόλια η κότα θα έχει τσουρουφλιστεί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμα να ρουφήξει λίγο ακόμα αλκοόλ, όσο δεν πρόλαβε να χορτάσει απο βραδύς.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τις μισητές μπάμιες κι αφήνουμε το φαγητό για λίγα λεπτά να πιει το ζουμάκι προσέχοντας όμως να μην γίνει εντελώς στεγνό και κυρίως να μην καούν οι μπάμιες, το ξέρω θα το θέλατε να εξαφανιστούν από προσώπου γης αλλά ας δείξουμε κι σε αυτές τον πολιτισμό και την μεγαλοψυχία μας.

Ρίχνουμε κατόπιν το σουσάμι και ανακατεύουμε με απαλές και ευγενικές κινήσεις όπως αρμόζει στο επίπεδό μας. Η κοτούλα θα χαρεί με το σουσαμάκι, άλλωστε το λάτρευε κι ως ζωντανή.
Στο τέλος ρίχνουμε τον φιδέ που τον έχουμε πρώτα χοντροτρίψει. Πριν ρίξουμε βέβαια τον φιδέ θα πρέπει να έχουμε σιγουρευτεί ότι το φαγητό έχει τόσο ζουμάκι, όσο χρειάζεται το ζυμαρικό ώστε στο τέλος όμως να γίνει τραγανό και να κριτσανίζει ελαφρά.

Σερβίρισμα
Το τρώμε απαραιτήτως ζεστό γαρνιρισμένο με φυλλαράκια κόλιανδρου με συνοδεία σαλάτας (χωριάτικη ή κινέζικη, ότι σας φωτίσει ο Θεός) και κόκκινο γλυκό κρασάκι, έτσι εις υγείαν της μακαρίτισσας της κοτούλας.

Για chopsticks δε το συνιστώ, πιρουνάκι και δαχτυλάκι είναι ότι πρέπει.

Πρώτη δημοσίευση : Οι συνταγές του tear.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8514
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 16-03-2009 13:45
 
Μήπως Πασταφλώρα η εκτέλεση είναι μισή? :?
 
Mary
2. 16-03-2009 14:22
 
Και εμένα έτσι μου την δώσανε, Μήπως τα ευκόλως εννοούμενα ...παραλείπονται; 
Ειλικρινά τώρα προβληματίστηκα....! 
Ευχαριστώ για την παρατήρηση!
 
pastaflora
3. 16-03-2009 15:54
 
Πάσταφλώρα την έχεις φτιάξει την συνταγή αυτή? Για να μας πεις και το υπόλοιπο της συνταγής εννοώ. Εγώ πάντως προτείνω να δημοσιεύουμε μόνο συνταγές που έχουμε δοκιμάσει.
 
ekaterini
4. 16-03-2009 21:40
 
Το φιδέ τον ρίχνουμε στη μαρινάτα; :?
 
despoinaki
5. 16-03-2009 23:10
 
Ekaterini & Despoinaki, Εχετε απόλυτο δίκιο. Νομίζω ότι σας έχω μέχρι τώρα δώσει ήταν σωστό γιατί τα είχα δοκιμάσει. Αυτήν απλά μην την φτιάξετε! 
Μου την έδωσαν λάθος! Δεν προλαβα να την φτιάξω, και από λάθος, εστάλη με τα ατάτσες, εκ παραδρομής!! Βλέπετε και εδώ υπάρχει ο... Δαίμων του τυπογραφείου!Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Χίλια συγγνώμη!!!
 
pastaflora
6. 17-03-2009 01:59
 
:zzz Η συνταγή συμπληρώθηκε παιδιά :p  
Συγνώμη για την ταλαιπωρία :)
 
ArXoS
7. 17-03-2009 10:40
 
Τελικά ο εξαποδώ δαίμων της ...τυπογραφίας έβαλε το χερακι του... 
Τελικά η συνταγή μου όταν εστάλη, ήταν ολόκληρη, και έτσι εστάλη στο γκρήκ μάσα, αλλά εκ παραδρομής φαίνεται δημοσιεύθηκε η μισή, τους ξαναέστειλα ολη πάλι από την αρχή με την -παράκληση να την ξαναδημοσιεύσουν, και νάτην πάλι! Μπορείτε να την διαβάσετε και να την ...εκτελέσετε στην...κατσαρόλα σας με εμπιστοσύνη! Απολαύστε την λοιπόν και καλή σας όρεξη!
 
pastaflora
8. 17-03-2009 15:21
 
Η συνταγή έτσι εστάλη, γιαυτό και από μόνος μου έβαλα το link της πρώτης δημοσίευσης για να γίνει αντιπαραβολή και να διαβαστεί η συνέχειά της. Ο "εξαποδώ" (ο υποφαινόμενος προφανώς) ούτε εκ παραδρομής δημοσιεύσει, ούτε βάζει χέρι στις δημοσιεύσεις. Θυμίζει μόνο τη ρύση του πατέρα του "Εαν θέλεις μια δουλειά να γίνει σωστά, κάντην μόνος σου"
 
ArXoS
9. 17-03-2009 16:04
 
Οτι πείς Μπός! Τί να γίνει λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε! Σόρρυ γλώσσεψε η.... μπέρδα μου !!! 
Εισαι φοβερός και ο πρώτος πάντα!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/02/11 )