Αυτή τη συνταγή την έχω φάει σε εστιατόριο της Β. Εύβοιας και θεωρείται η αυθεντική για σκορδομακάρονα. Υλικά - 1 πακέτο μακαρόνια Νο 10
- μυζήθρα τριμμένη
- ελαιόλαδο
- 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ή και παραπάνω αν σας αρέσει κομμένο σε λεπτές φετούλες
- ελάχιστο αλάτι γιατί η μυζήθρα είναι αλμυρή
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά.
- Βάζουμε σε τηγανάκι το ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε τα σκορδάκια, ανακατεύουμε και προσέχουμε μη μας καούν.
- Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα λάδι-σκόρδο 1 κουταλιά τριμμένη μυζήθρα να καβουρντιστεί κι αυτή λίγο.
- Περιχύνουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε μιά κούπα τριμμένη μυζήθρα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη μυζήθρα στο πιάτο μας.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 16858 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |