Την συνταγή αυτή την φτιάχνουμε στην Ζάκυνθο.Δεν ξέρω αν την φτιάχνουν σε άλλο μέρος στην Ελλάδα , πάντως εδώ είναι η σπεσιαλιτέ μας. Δροσερό και πολύ ελαφρύ γλυκό. Υλικά - 1 πακέτο φυγανιές
- 1+ κάτι κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- Κανέλα
- 3 ποτήρια γάλα
- 5 κοφτές κουτ. άνθος αραβοσίτου
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 πακέτο σαντιγύ Garni
- Τρούφα ή καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση Πρώτα ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζω τις 2 κούπες νερό και την 1+ κάτι κούπα ζάχαρη και ανακατεύω.Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά. Απλώνω σε ένα πυρέξ ή ταψί μία στρώση φρυγανιές (όσες πάρει) και τις περιχύνω με το σιρόπι.Στην συνέχεια τις πασπαλίζω με κανέλα.Όχι πολλή κανέλα γιατί θα πικρίσει. Μετά σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύω την άνθος αραβοσίτου και το μείγμα αυτό το αδειάζω σε μία κατσαρολίτσα που έχω βάλει να βράζουν τα 3 ποτηρια γάλα.Όταν πάρει βρασμό και πήξει είναι έτοιμο και το περιχύνω πάνω στις φριγανιές.Ετοιμάζω την σαντιγύ(την χτυπάω με 1 ποτήρι γάλα μέχρι να σταθεί, να μην τρέχει)και την αδειάζω στο πυρέξ. Κατά προτίμηση γαρνίρουμε από πάνω ή με τρούφα ή με τριμμένο καρύδι.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς κατανάλωση σε λίγες ώρες μέχερι να παγώει η ανθος αραβοσίτου.
Καλή επιτυχία !!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 24011 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |