Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό φρυγανιά (Ζάκυνθος) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από ANASTAZI   
Κυριακή, 15/03/09

Την συνταγή αυτή την φτιάχνουμε στην Ζάκυνθο.Δεν ξέρω αν την φτιάχνουν σε άλλο μέρος στην Ελλάδα , πάντως εδώ είναι η σπεσιαλιτέ μας. Δροσερό και πολύ ελαφρύ γλυκό.

Υλικά
  • 1 πακέτο φυγανιές
  • 1+ κάτι κούπα ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • Κανέλα
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5 κοφτές κουτ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο σαντιγύ Garni
  • Τρούφα ή καρύδι τριμμένο
Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω τις 2 κούπες νερό και την 1+ κάτι κούπα ζάχαρη και ανακατεύω.Είναι έτοιμο σε 5 λεπτά.
Απλώνω σε ένα πυρέξ ή ταψί μία στρώση φρυγανιές (όσες πάρει) και τις περιχύνω με το σιρόπι.Στην συνέχεια τις πασπαλίζω με κανέλα.Όχι πολλή κανέλα γιατί θα πικρίσει.
Μετά σε μισό φλιτζάνι γάλα διαλύω την άνθος αραβοσίτου και το μείγμα αυτό το αδειάζω σε μία κατσαρολίτσα που έχω βάλει να βράζουν τα 3 ποτηρια γάλα.Όταν πάρει βρασμό και πήξει είναι έτοιμο και το περιχύνω πάνω στις φριγανιές.Ετοιμάζω την σαντιγύ(την χτυπάω με 1 ποτήρι γάλα μέχρι να σταθεί, να μην τρέχει)και την αδειάζω στο πυρέξ.
Κατά προτίμηση γαρνίρουμε από πάνω ή με τρούφα ή με τριμμένο καρύδι.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και είναι έτοιμο προς κατανάλωση σε λίγες ώρες μέχερι να παγώει η ανθος αραβοσίτου.

Καλή επιτυχία !!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 21732
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-03-2009 14:05
 
Πολυ πρωτοτυπη συνταγη!!! 
Θα την δοκιμασουμε!!!
 
melita
2. 16-03-2009 14:50
 
Το φτιάχνουμε και στα δικά μου τα μέρη και μάλιστα το λέμε πουτίγκα. Εγώ αντί για άνθος αραβοσίτου χρησιμοποιώ κούσταρ πάουντερ. Τη συνταγή θα τη δώσω σε λίγο καιρό. :)
 
despoinaki
3. 16-03-2009 16:55
 
Τί είναι το κούστερ πάουντερ?Να το κάνω για παραλλαγή.
 
ANASTAZI
4. 16-03-2009 17:38
 
Πολύ ωραίο γλυκάκι το φιάχνω συχνά (μια και η καταγωγή μου είναι από Ζάκυνθο) Με τη διαφορά ότι η δική μου συνταγή έχει αντί για καρύδι αμύγδαλο καβουρντισμένο και πολλές φορές προσθέτω κι στην κρέμα αμυγδαλάκι :p  
 
Επίσης στη Ζάκυνθο στο σερβίρισμα το συνοδεύουν με παγωτό βανίλια και σιρόπι (Κάτιαααα ακούς;) :zzz
 
Fey
5. 17-03-2009 13:08
 
Το δοκίμασα στους Αρικιούς (κοντά στους Λειψούς)αυτό το γλυκάκι ένα καλοκαίρι που είχε μποφώρ και δεν είχε έρθει το καραβάκι. Το ένα από τα δύο ταβερνάκια του νησιού είχε ψιλοξεμείνει από υλικά και έτσι με ότι υλικά είχε η κυρα Μαρία έφτιαξε αυτό με αμύγδαλο φυσικά. Με κέρδισε! Τόσο απλά υλικά και εύκολο. 
Το φέρνω στη μνήμη μου και μου τρέχουν τα σάλια.
 
sgr
6. 10-05-2009 19:20
 
Το κούσταρ πάουντερ είναι ένα κουτί με σκόνη για κρέμα που έχει από έξω ένα μωράκι. Η εταιρεία που το φτιάχνει είναι η ΓΙΩΤΗΣ. Αν ρωτήσεις στο σούπερ θα σου πουν ποια είναι. Η μαμά μου την έλεγε κάστερ πάουντερ. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά δεν το είχα δει το ερώτημά σου. :zzz
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 01/09/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός