Έχει υποβληθεί από arhontia
|
Τετάρτη, 06/06/07 |
Υλικά για τη ζύμη:
- 1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250γρ
- 1 φλυτζ.τσαγ. ζάχαρη άχνη
- 2+1,2 έως 3 φλυτζ.τσαγ. αλεύρι μαλακό
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
- 2 κουτ.σούπας κονιάκ
- 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν
Και ακόμα:
- 1 βαζάκι nutella ή merenda εκτός ψυγείου
- 2 κουβερτούρες (125γρ Χ 2)
- αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο, ή τρούφα, ή καρύδα (για το στόλισμα)
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί να γίνουν ομοιογενής ζύμη. Την πλάθουμε "κορδόνια" διαμέτρου περίπου 3 εκ. τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Τα κόβουμε φέτες πάχους λιγότερο από 1 εκ. και τα ψήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος σε φούρνο προθερμασμένο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, στη μεσσαία θέση, 8-10 λεπτά. Μένουν ανοιχτόχρωμα, δεν πρέπει να καφετίσουν. Μην τα κολλήσετε γιατί φουσκώνουν.
Όταν κρυώσουν, λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, και έχουμε και τ' αμύγδαλο ή την τρούφα, την καρύδα κ.τ.λ. σε ένα βαθύ πιάτο. Κολλάμε τα μπισκοτάκια ανά δύο με λίγη μερέντα, και βουτάμε να καλυφθούν κατά το μισό στη λυωμένη σοκολάτα και στο αμύγδαλο να κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για να στερεοποιηθεί, και έτοιμα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 20848 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )
|