Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπισκότα αφράτα γεμιστά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Τετάρτη, 06/06/07
Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250γρ
  • 1 φλυτζ.τσαγ. ζάχαρη άχνη
  • 2+1,2 έως 3 φλυτζ.τσαγ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ.σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν
Και ακόμα:
  • 1 βαζάκι nutella ή merenda εκτός ψυγείου
  • 2 κουβερτούρες (125γρ Χ 2)
  • αμύγδαλο καβουρντισμένο και τριμμένο, ή τρούφα, ή καρύδα (για το στόλισμα)
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί να γίνουν ομοιογενής ζύμη. Την πλάθουμε "κορδόνια" διαμέτρου περίπου 3 εκ. τα τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Τα κόβουμε φέτες πάχους λιγότερο από 1 εκ. και τα ψήνουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος σε φούρνο προθερμασμένο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, στη μεσσαία θέση, 8-10 λεπτά. Μένουν ανοιχτόχρωμα, δεν πρέπει να καφετίσουν. Μην τα κολλήσετε γιατί φουσκώνουν.

Όταν κρυώσουν, λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί, και έχουμε και τ' αμύγδαλο ή την τρούφα, την καρύδα κ.τ.λ. σε ένα βαθύ πιάτο. Κολλάμε τα μπισκοτάκια ανά δύο με λίγη μερέντα, και βουτάμε να καλυφθούν κατά το μισό στη λυωμένη σοκολάτα και στο αμύγδαλο να κολλήσει. Αφήνουμε να κρυώσει η σοκολάτα για να στερεοποιηθεί, και έτοιμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 19012
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 06-06-2007 21:39
 
Κολαση φαινονται τα μπισκοτακια Αρχοντία μου. Λιγώθηκα. :upset
 
rena
2. 07-06-2007 11:58
 
Αχ βρε Αρχοντία τι μας κάνεις? Πώς να την παλέψουμε τη ρημάδα τη δίαιτα έτσι? Τι αμαρτωλά μπισκοτάκια είναι αυτά? Μπράβο σου!
 
3. 07-06-2007 14:12
 
Ελεος αρχοντία μου καλοκαίρι έρχεται 8)
 
LENA
4. 12-06-2007 17:06
 
Πραγματικά πολύ ωραία τα μπισκότα Αρχοντία. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή.
 
voula
5. 23-10-2007 20:06
 
Πρέπει να τα δοκιμάσω και γρήγορα!
 
lilak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/04/11 )