Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαγανάκι μυτιληνιό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 15/03/09

Έτυχε να μου δωρίσουν αρκετά κιλά καραβίδες, οπότε μπήκα στη διαδικασία να ψάξω για συνταγές για να μη πάνε χαμένες.  Από τις πιο ενδιαφέρουσες που βρήκα ήταν αυτή από τη Μυτιλήνη , είναι πανεύκολη και γίνονται νοστιμότατες για ουζάκι.

Υλικά
  • 2-3 κιλά καραβίδα μέτρια προς μικρή
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λεμόνι ή και λίγο περισσότερο αν σας αρέσουν τα ξινά.
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 2-3 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
  • Σε ένα σουρωτήρι ξεπλύνετε τις καραβίδες και αλατίστε τες. Βάλτε τες μετά στην κατσαρόλα με όλα τα υλικά.
  • Κλείστε το καπάκι και κάντε τους μια τούμπα, να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
  • Σε μέτρια φωτιά αφήστε τις για 15-20 λεπτά.

Θέλει καλό ουζάκι και ψημένο ψωμί με λάδι και ρίγανη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 7896
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/08/10 )