Έχει υποβληθεί από YANNA
|
Δευτέρα, 16/03/09 |
Υλικά Για το παντεσπανι
- 1 φλ. βούτυρο η μαργαρίνη
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 3 φλ. αλεύρι
- 3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 φλ. γάλα - Ξύσμα απο ένα λεμόνι
- Για το σιροπι
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 4 κσ. χυμό λεμονιού
- 1 ροδέλα φλούδα λεμονιού
| | Για την κρεμα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κόρν φλάουερ
- 1 κρόκος αυγού
- Ξύσμα και χυμό απο ένα λεμόνι
- 1 φλ. ζεστό νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για το στολισμα
- 200 γρ. κουβερτούρα λυωμένη με 2 κ.σ. άχνη και 1 κ.σ. βούτυρο
- και λίγη σαντυγί
|
Εκτέλεση - Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση της τούρτας. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέϊκιν πάουντερ εναλλάξ με το γάλα.
- Ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε για περίπου 45΄, ή μέχρι να βγαίνε καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζουμε στο κέηκ, στους 175 βαθμ. Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα, βάζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, και τοκόρν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα
- και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
- Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι απο τη βάση, και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα,τοποθετούμε το άλλο μισό κομμάτι και το υπόλοιπο σιρόπι.
- Λυώνουμε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ρίχνουμε και την άχνη και το βούτυρο ανακατεύουμε να γίνειένα λείο μίγμα και καλύπτουμε το πάνω και τα πλαϊνά της τούρτας.
- Στολίζουμε με ροζέτες απο σαντυγί.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 9854 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/12/09 )
|