Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχαράκι Bourguignon Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από sgr   
Τετάρτη, 18/03/09

dscn5385_400

Υλικά
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα κομμένα ροδέλες
  • 10-12 μανιταράκια  ολόκληρα ή μια κονσέρβα
  • 5-6 κλωνιά σέλινο (ή 1 σέλερι καλύτερα)
  • 2-3 φυλλαράκια βασιλικό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα 4 ή καμιά 10 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1,5 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
  • Μαρινάρουμε σε ένα μπολ το κρέας με το κρασί, τα αρωματικά (καλύτερα να είναι σε ένα σακουλάκι), τα καρότα, το σέλινο και τα σκόρδα για μια ώρα. 
  • Σουρώνουμε τα μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε καλά το κρέας με πετσέτα και το αλευρώνουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο και σωτάρουμε και αυτά.
  • Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τα ντοματάκια, την μαρινάδα, τον κύβο, τα μανιτάρια, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθεί το κρέας για περίπου μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 11727
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 19-03-2009 21:09
 
τι ωραίο πιατάκι είναι αυτό :zzz  
και από γεύση και από εμφάνιση τέλειο 
Μπράβο :)
 
maroula
2. 19-03-2009 22:06
 
Παρα πολύ νόστιμο, εγώ το κανω λίγο διαφορετικά.Δημοσιεύω σήμερα την συνταγή μου να την δείς.
 
pastaflora
3. 19-03-2009 22:21
 
Πω πω κοριτσακι με τρελανες!!! 
Πολυ νοστιμο πιατο.Μπραβο!!
 
melita
4. 20-03-2009 01:10
 
Λαχταριστό Λίζα :zzz  
Γειά στα χεράκια σου :)
 
Fey
5. 20-03-2009 09:31
 
Νοστιμότατοοο!!! όπως λέει και η μικρή μου, μπράβο SGR!!! ;)
 
atalanth
6. 20-03-2009 10:21
 
Πράγματι είναι πεντανόστιμο. Ήταν από τα αγαπημένα φαγητά του πατέρα μου.
 
sgr
7. 20-03-2009 11:07
 
Τέλειο φαγητό! Αχ μου τρέχουν τα σάλια! :upset
 
Mary
8. 20-03-2009 13:01
 
Μου τρέχουνε τα σάλια ήδη....... Θα την φτιάξω σύντομα. Ευχαριστούμε, sgr!
 
Pan
9. 20-03-2009 17:12
 
Για να είμαι ειλικρινής, η συνταγή είναι του Θεοχάρη, αλλά..... πειραγμένη λίγο από εμένα....  
Θα ποστάρει αύριο μεθαύριο άλλη μια δική του σε αυθεντική όμως έκτέλεση. :grin
 
sgr
10. 12-10-2011 10:49
 
Το έφτιαξα εχθες και βγήκε τελειο.Μονο που εγώ δεν έβαλα σελινο γιατι δεν το τρώω, αλλά δεν στερήθηκε καθολου απο γεύση!Ευχαριστούμε sgr για την υπεροχη συνταγή
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/06/09 )