Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαζανόπιτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από Faye   
Πέμπτη, 19/03/09
Υλικά
  • 1/2 κιλό φύλλο χοντρό για πίτες
  • 1/2 κιλό λαζάνάκι (το μακαρόνι όχι το φύλλο)
  • 1 φλυτζ. τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 400 γραμ.κιμά
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
  • 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κοταλάκι κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτυρώνουμε.
  • Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρυμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά,την τομάτα, τη δάφνη, το μαιντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες.
  • Προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
  • Στην κατσαρόλα που έχουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, το τυρί και τέλος τον κιμά.
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ταψί καλά βουτυρωμ'ενο στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με βούτυρο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το στρώνουμε να πάει παντού.
  • Σπεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κι αυτά βουτυρωμένα ένα-ένα.
  • Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 4193
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 20-03-2009 10:14
 
fey μου τι απόλαυση είναι αυτή... :p έπειδή εμείς νηστεύουμε από κρέας,μπορω να αντικαταστήσω τον κιμά με σόγια...?την χρησιμοποιώ στην νηστεία αντί για κιμά..ευχαριστώ
 
nenapant
2. 20-03-2009 10:34
 
Ωραία συνταγή όντως. 
Νένα σίγουρα μπορείς. Αν βάλεις και αρκετά μπαχαρικά δεν θα σου μυρίζει κιόλας η σόγια.
 
sgr
3. 20-03-2009 12:42
 
Ωραια συνταγη Fey μου!!!!!
 
melita
4. 20-03-2009 12:59
 
Τι μου κάνετε..... Θα την φτιάξω...... ;) Ευχαριστούμε, Fey!
 
Pan
5. 20-03-2009 14:51
 
Φαίη πάντα ι ιδέες σου για ζυμαρικά είναι συγκλονιστικές μπράβο σου :zzz
 
ekaterini
6. 20-03-2009 20:10
 
Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια :)  
Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει αν μάλιστα ανοίγετε και φύλλο ακόμη καλύτερα. Εγώ ανοίγω και είναι αυτό που έχει δημοσιεύσει η annakouki τη χωριάτικη σπανακόπιτα. Βάζω 2 πάνω δύο κάτω. Νένα ναι όπως σου είπε η sgr, αλλά δοκ΄λιμασέ το και κανονικά μετά τη νηστεία :p
 
Fey
7. 20-03-2009 20:20
 
πω πω καταπληκτικη!!αν αγορασω ετοιμο φυλλο τι λες να προτιμησω?χωριατικο? 
μπραβο φαιη!
 
margarita79
8. 20-03-2009 21:02
 
Μαργαρίτα ναι το χωριάτικο για πίτες.  
Επίσης να σας πω αυτη τη συνταγή την έχω κάνει και παστίτσιο με μακαρόνι Νο3 και λίγο παραπάνω κιμά και από πάνω μπεσαμέλ κανονικά. Ωραία παραλλαγή και αυτή :)
 
Fey

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός