Έχει υποβληθεί από Faye
|
Πέμπτη, 19/03/09 |
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο χοντρό για πίτες
- 1/2 κιλό λαζάνάκι (το μακαρόνι όχι το φύλλο)
- 1 φλυτζ. τσαγιού μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 4 αυγά
- 400 γραμ.κιμά
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού τυρί τριμμένο
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά πελτέ
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 200 γραμ. βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κοταλάκι κανέλα
- 1 φύλλο δάφνη
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 7-8 λεπτά, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτυρώνουμε.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τον κιμά.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρυμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά,την τομάτα, τη δάφνη, το μαιντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τα φέρνουμε 2-3 βόλτες.
- Προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. τσαγιού νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Στην κατσαρόλα που έχουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, το τυρί και τέλος τον κιμά.
- Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ταψί καλά βουτυρωμ'ενο στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού τα αλείψουμε ένα-ένα με βούτυρο.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα και το στρώνουμε να πάει παντού.
- Σπεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κι αυτά βουτυρωμένα ένα-ένα.
- Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 5316 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )
|