Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μοσχαράκι Bourguignon Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 19/03/09

Κρέας φιλέτο μαγειρευτό σε σκεύος με τραγανή  κρούστα από Γαλλία. 

Υλικά
  • 1 ½ κιλό φιλέτο κρέας μοσχαριού σε κομμάτια κυβάκια, ή άλλο μέρος μοσχαριού,
  • 2 κουταλιές βούτυρο,
  • 2 κουταλιές λάδι,
  • 12 μικρά  κρεμμυδάκια,
  • 4 κουταλιές  έξτρα  ποσότητα βούτυρο,
  • 1 σκελίδα σκόρδο,
  • 12 κομμάτια  καρότου,
  • 250 γραμ. μανιτάρια  χωρίς τα κοτσάνια τους { Button mushrooms},
  • 3 λωρίδες μπέϊκον ,
  • 1 ή 2 ποτήρια  ζωμό κρέατος,
  • 2  κουταλιές  αλεύρι,
  • 1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί.
  • 1 μικρό πακέτο φύλλο χωριάτικης κρούστας ή  απλό  {για πίτες}.
  • 1 ½ ποτήρια ζωμό  κρέατος,
  • και  προσθέτουμε κι άλλο νερό κατά το βράσιμο αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει το κρέας , και να μείνει με την σάλτσα του
Εκτέλεση 
  • Πρώτα κάνω την κρούστα ως εξής: Μου χρειάζεται, 1 σκεύος  βαθύ  Μπορεί νάναι  αλουμινένιο ταψί ή  πυρέξ , για να μπορεί να ψηθεί χωρίς να σπάσει,  για να φορμάρω τα  φύλλα  κρούστας ,  και μεγάλο {σαν πιατέλα  στρόγγυλη ή οβάλ}. Το  τοποθετώ ανάποδα κάτω από τα  φύλλα κρούστας  το ταψί ή πυρέξ, βουτυρώνω τον ανάποδο πάτο του,  και τα πλαϊνά του ιδίου ταψιού. Παίρνω  4 φύλλα κρούστας, και ένα – ένα τα διπλώνω τριγωνικά  για να τα κόψω να γίνουν μεγάλα στρόγγυλα η οβάλ  περίπου 4 δάκτυλα  μεγαλύτερα από τον πάτο του οβάλ ή του στρόγγυλου ταψιού η πυρέξ. Τα στρώνω στον ανάποδο πάτο, και ένα -ένα τα βουτυρώνω  ολόκληρα . Τα στρώνω το ένα επάνω στο άλλο σαν τραπεζομάνδηλα.. Τα βάζω στον φούρνο να γίνουν  χρυσοκάστανα.. Τα ψήνω για ½ ώρα στους  200ο Κελσίου. Τα βγάζω  να κρυώσουν  και τα φυλάω σε μια γωνιά., όπως είναι το ένα μέσα στο άλλο. 
  • Σε  μια κατσαρόλα., σοτάρω  στο βούτυρο το κρέας, και  αποσύρω το κρέας σε ένα πιάτο. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρω τα  κρεμμυδάκια  και τα  μανιτάρια, τα καρότα και το μπέϊκον. Προσθέτω τον ζωμό κρέατος και αφήνω να βράσουν λίγο και να μαλακώσει το κρέας.  Κτυπώ την σάλτσα, αναμειγνύοντας τα : σκόρδο, αλεύρι + κρασί  ,  και ανακατεύω,  ρίχνω τον ζωμό, το  κρέας, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω συνέχεια,  να μην σβολιάσει, την ρίχνω σε ένα πυρέξ  μαζί με το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά.. Τα φουρνίζω  για ¼ της  ώρας, να ενωθούν  οι γεύσεις  {να ομοιογενοποιηθούν}, και μόλις μείνουν με την σάλτσα τα σερβίρω μέσα στην κρούστας  πού έχω τοποθετήσει μέσα σε ένα άλλο  μεγαλύτερο πυρέξ.
  • Συνοδεύω με  πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ πατάτας ή  πατατοκροκέτες.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5315
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 20-03-2009 12:45
 
Πω πω κολαση Αρετη μου!!!! :eek :eek :eek
 
melita
2. 20-03-2009 14:37
 
Δεν είναι μόνον εύγευστο, αλλά και πολύ εμφανίσιμο με την κρούστα από κάτω σαν μια πιατέλα, από φύλλο. Πρωτότυπη εμφάνιση!
 
pastaflora
3. 20-03-2009 17:08
 
Έχω μια απορία μόνο. Δεν μαλακώνει το φύλλο από τις σάλτσες? 
Ωραία έκδοση και αυτή πάντως.
 
sgr
4. 21-03-2009 10:29
 
Οταν μαλακώσει πιά τότε θάχετε σερβιριστεί το φαγητό και θα κριτσανίζετε τα κομμάτια του φύλλου, που είναι νοστιμώτατα!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )