Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ πορτοκάλι Νο.01 (με υγρές σοκολάτες)
Κέικ πορτοκάλι Νο.01 (με υγρές σοκολάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 28
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Πέμπτη, 07/06/07
Υλικά:
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη( ή και λίγο παραπάνω)
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα χυμό από πορτοκάλι, με 1 σφηνάκι κονιάκ μέσα
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες (ή και τα δύο)
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες 125 γρ η κάθε μία
  • 2 κουταλιές βούτυρο125 ml κρέμα γάλακτος (μισό κουτί)
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο, να προθερμαίνεται στους 190-200 βαθμούς.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατύνει. Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα, ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες, και το χυμό. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί κι αυτό καλά στη ζύμη.
Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη, για 50 λεπτά, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου.
 Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε τη μία κουβερτούρα, φροντίζοντας να κόβονται τα κομμάτια κάπως σφηνοειδη, ωστε να μπορούν να εισχωρήσουν στο κέικ πιο εύκολα.
Μόλις βγεί από το φούρνο, καυτό όπως είναι, καρφώνουμε τα κομμάτια της σοκολάτας, γύρω γύρω στο σημείο που έχει σκάσει το κέικ. Με τη θερμοκρασία η σοκολάτα θα λειώσει. Οταν κρυώσει, δεν στερεοποιήται εντελώς. Ξεφορμάρουμε μετά από 20' λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, και φτιάχνουμε την επικάλυψη: Λειώνουμε την άλλη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν μαρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το κέικ, φροντίζοντας να τρέξει και στα πλάγια δήθεν τυχαία.
Tips:
  • Το κέικ μπορεί να γίνει σοκολατένιο, αν προσθέσουμε στο χτυπημένο βούτυρο με τη ζάχαρη 1 κουβερτούρα λυωμένη, και 4-5 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο.
  • Η σοκολάτα που θα εμφυτεύσουμε στο κέικ μπορεί να είναι άσπρη, μαύρη, γάλακτος, με ξηρούς καρπούς ή ακόμη και γεμιστή όπως με καρύδα (boundy) ή καραμέλα. Λυώνοντας, δίνει πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
  • Μην δοκιμάσετε τη σοκολάτα της επικάλυψης πάνω από μία φορά, γιατί δεν θα μείνει τίποτα να βάλετε στο κέικ!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (100) | Εμφανίσεις: 66642
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 07-10-2007 20:16
 
Καταπληκτικό κέΙκ. Μυρωδάτο, λαχταριστό..μύρισε το σπίτι σοκολάτα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή Αρχοντία.
 
rena
2. 12-11-2007 01:01
 
ΚΙ,ΑΛΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.1ΦΑΡΙΝΑΠ,1ΦΛ.ΛΑΔΙ,2ΦΛ.ΖΑΧΑΡΗ,3ΑΥΓΑ,2ΒΑΝΙΛΙΕΣ,1ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΚΙ,ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ.ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ 4ΛΕΠΤΑ ,ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΥΛΟ 2ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ 1ΩΡΑ ΣΤΟΥΣ180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΛΥΩΝΟΥΜΕ3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ 3ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ 1ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ Μ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥΡΛΙΑ
 
SOULAPAPAF
3. 18-12-2007 16:39
 
Εγώ πρόσθεσα και μπέικην γιατί το φοβηθικα και έγινε καταπληκτικό! 
Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
 
Vasso
4. 27-02-2008 02:04
 
:zzz :zzz :zzz :zzz  
νομιζω οτι ειναι η καλυτερη συνταγη  
ολου του κοσμου.(για κεικ) 
 
θα το φτιαξω μολις τελειωσω την διαιτα 
(15 μαρτιου-να δω τι θα πρωτοφτιαξω) 
 
και θα βαλω μεσα παυλιδης με γεμιση σιροπι κερασι ή τομπλερονε. 
 
--το μυριζω απο τωρα..
 
crystal
5. 16-02-2009 11:36
 
Αρχοντία είναι καταπληκτικό,και το κολπάκι με τα κομμάτια σοκολάτας πολύ καλό.
 
smp
6. 07-05-2009 18:37
 
κοπελια μου χορτασα μονο με την εικονα που εχεις....φοβερο...
 
nenapant
7. 23-06-2009 23:39
 
Καταπληκτική η ιδέα να βάζεις μέσα τη σοκολάτα θα το δοκιμάσω
 
annakouki
8. 07-10-2009 06:52
 
Πράγματι η ίδέα του να βάλεις τη σοκολάτα μέσα στο κέικ είναι τέλεια θα δοκιμαστεί άμεσα, ευχαριστούμε για την ωραία σου συνταγή. :)
 
marylou
9. 17-10-2009 17:18
 
Λοιπόν Αρχοντία σήμερα έφτιαξα το κέικ ... :upset :upset :zzz το έκανα σε τρία μακρόστενα ταψάκια σανιτας ε το ένα πάειιιι.....
 
marylou
10. 20-03-2010 22:48
 
:upset :upset :upset πάει η διαιτα,φοβερό!!!
 
maria30
11. 08-05-2010 16:12
 
Αρχοντία καλησπέρα.Μπορεί να έχεις υποβάλλει τη συνταγή εδώ και καιρό.αλλά εγώ είμαι καινούρια εδώ..Χθες βράδυ έφτιαξα το κέικ-έβαλα σοκολάτες γάλακτος γιατί δεν μας πολυαρέσει η κουβερτούρα-και αυτή τη στιγμή έχει μείνει το ένα τέταρτο!!Σ'ευχαριστώ πολύ!! :zzz
 
demi
12. 10-12-2010 18:08
 
Μπράβο,μπράβο μπράβο!!! :upset :upset :upset
 
fotinivrioni
13. 20-02-2013 16:07
 
τελεια κοριτσια να λιποθυμησω τωρα η αγροτερα??? :zzz
 
TSAKFOFO

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 25/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός