Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με Μπανάνες και Σοκολάτα Νο.01 (γιαουρτογλυκό)
Κέικ με Μπανάνες και Σοκολάτα Νο.01 (γιαουρτογλυκό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 19/03/09
Υλικά

Για το κεικ

  • ¼ φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2/3  φλιτζ. βούτυρο
  • 1  ¾   φλιτζ. αλεύρι
  • 2 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. του γλυκού σόδα σκόνη
  • ¼  φλιτζ. κακάο καλής ποιότητας
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2/3   φλιτζ. γιαούρτι  στραγγιστό 
  • 1 ½  φλιτζ. μπανάνες  (4 περίπου μπανάνες )  λιωμένες.
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια υγρή (βανίλια εσανς)
  • 3 αυγά μεγάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσσο
  • ½ φλιτζάνι παχιά κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια σούπας γλυκόζη.
Εκτέλεση  
  • Προθερμαίνω στους 160ο κ. τον φούρνο.
  • Λαδώνω με ηλιέλαιο μια μακρόστενη φόρμα  ή στρογγυλή  στρωμένη με λαδόχαρτο. Σε  μικρή κατσαρόλα και με  χαμηλή φωτιά , λιώνω το βούτυρο με το υπόλοιπο ηλιέλαιο . Βγάζω από την φωτιά. 
  • Σε  μπολ βάζω το αλεύρι και  μπέικιν, σόδα  κακάο και ζάχαρη και ανακατεύω καλά με το μίξερ του χεριού.
  • Προσθέτω το γιαούρτι και την μπανάνα και δουλεύω με το μίξερ να ενσωματωθούν. Σε γαβάθα ανακατεύω  με σύρμα την βανίλια και τα αυγά  με το αλάτι, και τα προσθέτω στο μπολ με τα υπόλοιπα  υλικά και ανακατεύω.
    Μεταφέρω το μείγμα στην φόρμα .
  • Ψήνω περίπου 45΄ μέχρι το μαχαίρι να βυθιστεί στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό. Αφήνω να κρυώσει το κέικ για 15΄.
  • Ξεφορμάρω  και αφήνω  να κρυώσει καλά πριν το γλασάρω.

Γλασάρισμα:Σε μικρή κατσαρόλα ανακατώνω την κουβερτούρα , την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη. Βάζω  στην  χαμηλή φωτιά  ανακατεύω συνεχώς για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες, καθώς θα λειώνει η σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει απόλυτα λείο. Τοποθετώ το κέικ σε πιατέλα και  με σπάτουλα το αλείφω με γλάσο.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11016
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 07/05/11 )