Υλικά - 1 βιτάμ 250 γραμμ.
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- ½ ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα 6 πορτοκαλιών
- 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού
- 1 ποτήρι νερού κοφτό ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει για να είναι μαλακή η ζύμη)
- ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι (προσοχή γιατί φουσκώνει) και ανακατεύοντας τα ρίχνουμε κι αυτά στη λεκανίτσα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και την κανέλλα και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Πλάθουμε κουλουράκια και σχήματα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 150-170οC για 10-20 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 28513 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |