Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουλουράκια αμυγδάλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/03/09
Υλικά
  • 1 κούπα λάδι
  • ½ κούπα κρασί
  • ½ κούπα καλαμποκέλαιο
  • ½ κούπα μαργαρίνη
  • 1 κούπα ζάχαρη  τα κτυπώ και τα ρίχνω  σε
  • ½  κιλό αλεύρι ΑΠ, με
  • 1 ½  κουταλιά  σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 2/3 κούπας αμύγδαλα  ασπρισμένα και μέτρια  αλεσμένα  ή κοπανισμένα  και  ψημένα
  • ½  κουταλάκι εσσάνς πικραμυγδάλου ή αν είναι δυνατό  ¼  κουταλάκι, ή αν δεν μας αρέσει αντικαθιστούμε με ανθόνερο, ή λικέρ βερίκοκο.
Εκτέλεση  
  • Δεν τα ζυμώνω πολύ  για να γίνουν αφράτα και τριφτά.
  • Πλάθω κορδόνια , και σχηματίζω  8888 και  ΟΟΟΟ  βουτηγμένα στο αμύγδαλο. Βγαίνουν 40 κομμάτια περίπου.
  • Ψήνω σε βουτυρωμένο ταψί,  για 200ο  Κελσίου για  10΄-12΄ της ώρας.  

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12530
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 23-03-2009 15:35
 
Μήμπως μπορείς να γίνεις λίγο πιό συγκεκριμένη στην εκτέλεση? Τα αμύγδαλα τα βάζουμε μέσα στη ζύμη? :upset
 
ekaterini
2. 23-03-2009 17:16
 
Φυσικά μέσα και κρατάμε και ελάχιστα για έξω. ¨Οπως μας αρέσει.
 
pastaflora
3. 24-03-2009 10:57
 
Έχω δυο ερωτήσεις: 
Κρασί λευκό ή κόκκινο? 
Μία κούπα λάδι εννοείς ελαιόλαδο? 
Θέλω να την φτιάξω γι αυτό και ρωτάω...:)
 
stamkoz
4. 24-03-2009 13:23
 
Αν βάλεις κόκκινο κρασί θαβγουνε σκουρόχρωμα σαν σικ΄σλεως, εαν βάλεις λευκό θα βγούνε κατάλευκα. Συνήθως βάζω λευκό. Οσον αφορά το λάδι ή το ελαιόλαδο, επειδή το λάδι έχει την μυρωδιά της ελιάς, αν δεν σε ενοχλεί βάλτο. Συνήθως βάζουμε καλαμποκέλαιο νάναι λευκό σαν βούτυρο λιωμένο, και πιό ελαφρύ. και ...νιστήσιμο.!???? :grin :roll :?
 
pastaflora
5. 01-04-2014 13:08
 
Καλημερα.Επειδη θελω να τα φτιαξω,ολο αυτο τολαδι το βαζουμε?Και το ελαιολαδο και τη μαργαρινη και το καλαμποκελαιο?
 
stellaps

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/03/10 )