Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Ραβανί Νο.06 (με ινδοκάρυδο και κρέμα)
Ραβανί Νο.06 (με ινδοκάρυδο και κρέμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 20
Έχει υποβληθεί από voula   
Σάββατο, 21/03/09
p2280024_400
Υλικά
  • 2/3 κούπας βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 ½ κούπας φαρίνα
  • 1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι μπείκιν
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2/3 κούπας γάλα
  • 2 βανίλιες
  • ένα σφηνάκι κονιάκ
 σιρόπι
  • 1 ½ κούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κούπας νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
κρέμα
  • 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη , ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τ΄αυγά. Ρίχνουμε το γάλα και ύστερα τα στερεά υλικά που τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί σε μια λεκάνη. Δεν χτυπάμε πολύ ίσα ίσα να βραχούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 30 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένοκαι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία ώρα περίπου ή έως δούμε το γλυκό μας πως έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού μας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 -6 λεπτά και το ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω στο κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να τραβήξει και αν θέλουμε αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ή το αφήνουμε μέσα στο ταψί μας.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως μας λένε οι οδηγίες στο πακέτο και βάζουμε πάνω στο γλυκό μας. Απλώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα και ραντίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε δυο ώρες τουλάχιστον να παγώσει η κρέμα πριν σερβίρουμε.
p3130084_400p3130085_400
p3130102_400
p2280009_400

Σημείωση:

  • Είναι δροσιστικό και νόστιμο
  • Η μαμά μου βάζει και κρέμα άνθος αραβοσίτου ή κρέμα ζαχαροπλαστικής που κάνει η ίδια. Εγώ βολεύομαι μια χαρά μ΄αυτή και τελειώνω γρήγορα. Εσείς βάλτε όποια θέλετε.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 33183
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 22-03-2009 21:50
 
Τελεια παρουσιαση,και υποψιαζομαι και τελεια γευση.Θα το δοκιμασω και θα σας πω. :p
 
matina
2. 23-03-2009 09:44
 
Βουλίτσα μου πολύ ωραία η παρουσίασή σου ! φτιάχνω και εγώ το ραβανί με την καρύδα - είναι απο τα αγαπημένα μας - αλλά με κρεμα δεν το έχω δει ποτέ. Πολύ ωραία ιδέα θα δοκιμαστεί άμεσα!!!
 
mb04
3. 23-03-2009 16:23
 
Μπράβο Βούλα. Το ινδοκάρυδο μου αρέσει πάρα πολύ και το χρησιμοποιώ συχνά σαν επικάλυψη στα γλυκά μου και σε συνδυασμό με τρούφα. Μου άρεσε πολύ η ιδέα της κρέμας. :zzz
 
despoinaki
4. 23-03-2009 16:55
 
Η κρέμα κάνει τη διαφορά!! Δεν είναι πολύ σιροπιαστό που εμένα με κουράζει στη γεύση. Εμείς πάντα έτσι το κάνουμε και αρέσει σε όλους. Ελπίζω να αρέσει και σ΄εσάς.
 
voula
5. 28-03-2009 18:38
 
Βουλα μπραβο η συνταγη ειναι καταπληκτικη και η ιδεα με την κρεμα του παει παρα πολυ!το εφτιαξα σημερα και ηδη η μητερα μου μου ζητησε να της φτιαξω ενα ακομα για να το παει σε καποιους φιλους.πραγματικα πολυ δροσερο γλυκο!!
 
margarita79
6. 09-06-2010 15:42
 
Πιστεύω ότι θα ήταν επίσης καλό αντί της κρέμας να βάζαμε mousse ανανά που αγαπά πολύ το ινδοκάρυδο? :)
 
lou
7. 09-10-2010 14:48
 
Kάνω την ίδια συνταγή μόνο που πάνω από την κρέμα ραντίζω με έτοιμο σιρόπι καραμέλας αντί για ινδοκάρυδο. Είναι μαγεία!
 
linmak88
8. 28-01-2011 10:57
 
συγχαρητηρια για την συνταγη...ηταν μουρλια!!!!!
 
msmarina
9. 28-01-2011 17:40
 
Χαίρομαι που σου άρεσε.
 
voula
10. 03-03-2011 09:25
 
Μπορεί να γίνει και χωρίς την κρέμα υποθέτω ή όχι;
 
mariae

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/01/11 )