Υλικά - 2/3 κούπας βούτυρο ή βιτάμ
- 1 ½ κούπας φαρίνα
- 1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο
- 1 κουταλάκι μπείκιν
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2/3 κούπας γάλα
- 2 βανίλιες
- ένα σφηνάκι κονιάκ
| | σιρόπι - 1 ½ κούπας ζάχαρη
- 1 ½ κούπας νερό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
κρέμα - 1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
|
Εκτέλεση - Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη , ν΄ασπρίσει και ν΄αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα ένα τ΄αυγά. Ρίχνουμε το γάλα και ύστερα τα στερεά υλικά που τα έχουμε ανακατέψει όλα μαζί σε μια λεκάνη. Δεν χτυπάμε πολύ ίσα ίσα να βραχούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι 30 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένοκαι ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μία ώρα περίπου ή έως δούμε το γλυκό μας πως έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού μας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 -6 λεπτά και το ρίχνουμε λίγο λίγο πάνω στο κρύο γλυκό μας. Το αφήνουμε να τραβήξει και αν θέλουμε αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ή το αφήνουμε μέσα στο ταψί μας.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως μας λένε οι οδηγίες στο πακέτο και βάζουμε πάνω στο γλυκό μας. Απλώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα και ραντίζουμε με ινδοκάρυδο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε δυο ώρες τουλάχιστον να παγώσει η κρέμα πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 33183 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |