Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Poulet negresco Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από sgr   
Παρασκευή, 08/06/07
img_0494_400_02

Μία νόστιμη συνταγή της γιαγιάς μου

Υλικά
  • 1 κοτόπουλο
  • 1/4 regato
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • μπεσαμέλ
Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό με ένα κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό.
Ξεπετσιάζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε κομματάκια. Αλατωπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο τυρί και το αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ με τον γνωστό τρόπο αλλά μόνο με τον ζωμό από το κοτόπουλο και λίγες κουταλιές γάλα.
Στον υπόλοιπο ζωμό προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό και βράζουμε τα λαζάνια μέχρι να πιούν το νερό τους.
Σε ένα πυρέξ στώνουμε λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου, λαζάνια, τυρί, κομμάτια κοτόπουλου και την μπεσαμέλ.
Βάζουμε λίγα κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 7522
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 05-05-2008 08:42
 
Τέλειο το φαγάκι σου sgr! Θα εκτελεστεί σύντομα. :)
 
vago
2. 05-05-2008 09:58
 
Όντως τέλειο φαίνεται!! Έχω ένα αλανιάρικο κοτόπουλο που νομίζω είναι ότι πρέπει για την συγκεκριμένη συνταγή. Ο ζωμός του θα είναι καλύτερος και θα αποφύγω και τη μουρμούρα των παιδιών για την σκληρότητά του, αφού το διαλύεις σε μικρά κομμάτια. Ευχαριστούμε sgr!!! :)
 
Mary
3. 05-05-2008 10:18
 
Μία καλή ιδέα για τον ζωμό που περίσσεψε ή για το κοτόπουλο που περίσσεψε, θα πρέπει πράγματι να είναι νόστιμο sgr. Δηλαδή την μπεσαμέλ την κάνεις χρησιμοποιώντας μόνο ζωμό + corn flour στην αναλογία της κλασσικής μπεσαμέλ ?
 
ATA
4. 05-05-2008 10:58
 
Την μπεσαμέλ τη φτιάχνω με αλεύρι και βούτυρο και αντί για γάλα ρίχνω το ζωμό και λίγες μόνο κουταλιές γάλα. Αν πάλι εσύ την κάνεις με κορν φλαουρ είναι οκ.
 
sgr
5. 05-05-2008 11:01
 
Eυχαριστώ sgr !!
 
ATA
6. 03-11-2009 09:11
 
Καταπληκτικό ακούγεται... Μιας και είμαι νέος νοικοκύρης θα μπορούσες να μου πεις αναλυτικότερα πως φτιάχνουμε την μπεσαμέλ για να την φτιάξω το σαββατοκύριακο;
 
engineer
7. 03-11-2009 09:35
 
3 κ.σ. βούτυρο 
3. κ.σ. Αλεύρι 
ζωμό από το κοτόπουλο (αφού τον σουρώσουμε) 
2-3 κ.σ. γάλα 
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο 
2 χούφτες τριμμένο τυρί 
 
Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα (προσοχή μη γίνει σκούρο). Ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από το κοτόπουλο (και το γάλα) ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε τόσο ζωμό όσο να γίνει μια αραιή μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τυρί. (αυγό δεν βάζω καθόλου). Αν πάλι βαριέσαι τη διαδικασία πάρε την έτοιμη του κουτιού-μη με κράξετε- μόνο που αντί για γάλα θα βάλεις ζωμό από το κοτόπουλο. Καλή επιτυχία
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 03/11/09 )