Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Συκωταριά Αρνίσια στο φούρνο Νο.01 (πασχαλινή συνταγή και όχι μόνο)
Συκωταριά Αρνίσια στο φούρνο Νο.01 (πασχαλινή συνταγή και όχι μόνο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 22/03/09
mas_050_400_01

Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας πολύ καλός φίλος με μεγάλη αγάπη και κυρίως παιδεία στο κρέας. Τα υλικά είναι απλά και κλασικά, το μυστικό όμως είναι το καλό μαρινάρισμα και η υπομονή στο ψήσιμο. Την ίδια συνταγή χρησιμοποιεί και για να μαρινάρει τις συκωταριές για το κοκορέτσι.  Επειδή το Πάσχα είναι προ των πυλών ίσως φανεί χρήσιμη.

Υλικά
  • Μια Αρνίσια συκωταριά
  • σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (ανάλογα πόσο σας αρέσει το σκόρδο)
  • Λάδι
  • Λεμόνι
  • Ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια ώς μικρά κομμάτια.  Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.  Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους, και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της  συκωταριάς και ανακατεύουμε καλά, προσέχουμε να είναι όλη βυθισμένη στη μαρινάδα.  Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Για το ψήσιμο τοποθετούμε μαρινάδα και συκωταριά σε σκεύος αν είναι δυνατό  με καπάκι , αν δεν έχουμε τέτοιο βάζουμε αλουμινόχαρτο.  Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώστε να ξεκινήσει να βράζει, και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για δύο ώρες.  Μισή ώρα πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να πάρει όμορφα χρώμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 38164
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 24-03-2009 10:30
 
Έτσι θα γίνεται και μαλακιά η συκωταριά. 
Με κόλασες πρωί πρωί!!
 
sgr
2. 24-03-2009 11:36
 
Και που να το δοκιμάσεις κιόλας είναι λουκούμι. Αξέχαστη γεύση δίνει το μαρινάρισμα. Επίσης, στην ίδια μαρινάδα έβαλα πατάτες για κάνα δυο ώρες και μετά τις έψησα στο φούρνο για συνοδεία της σούβλας, απλά κόλαση
 
tkon
3. 24-03-2009 11:37
 
Και που να το δοκιμάσεις κιόλας είναι λουκούμι. Αξέχαστη γεύση δίνει το μαρινάρισμα. Επίσης, στην ίδια μαρινάδα έβαλα πατάτες για κάνα δυο ώρες και μετά τις έψησα στο φούρνο για συνοδεία της σούβλας, απλά κόλαση
 
tkon
4. 24-03-2009 11:37
 
Και που να το δοκιμάσεις κιόλας είναι λουκούμι. Αξέχαστη γεύση δίνει το μαρινάρισμα. Επίσης, στην ίδια μαρινάδα έβαλα πατάτες για κάνα δυο ώρες και μετά τις έψησα στο φούρνο για συνοδεία της σούβλας, απλά κόλαση
 
tkon
5. 24-03-2009 13:14
 
Κορίτσια είναι πολύ ωραίο. Το φτιάχνω κι εγώ μόνο που στη μαρινάδα αντί για λεμόνι βάζω κόκκινο κρασί και λίγο πριν το βγάλω απ το φούρνο προσθέτω καφαλοτύρι σε κύβους. 
 
sgr, έτσι μπορείς να κάνεις και το μοσχαρίσιο συκώτι :p
 
Fey
6. 24-03-2009 14:26
 
Ωχ βρε παιδιά εν μέσω νηστείας!!! :x
 
vago
7. 19-04-2009 18:54
 
Λοιπόν την έφτιαξα τη συνταγή και έχω να πω ότι είναι απλά τέλεια! Εβαλα μάλιστα τη συκωταριά σε γάστρα και ψήθηκε τέλεια! Ολοι ξετρελάθηκαν!
 
vago
8. 17-04-2010 08:32
 
Την έφτιαξα κι εγώ..... Παιδιά, την τσακίσαμε!!!!! Η μυρωδιά ήταν απίστευτη! Και η γεύση άπαιχτη! Όνειρο! Μπράβο!
 
Rebekka
9. 01-05-2013 18:22
 
Τα σκόρδα τα βάζουμε στη μαρινάδα; Δεν τα αναφέρεις πουθενά, παρά μόνο στα υλικά.
 
astakomakaronada

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 20/05/11 )