Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε ένας πολύ καλός φίλος με μεγάλη αγάπη και κυρίως παιδεία στο κρέας. Τα υλικά είναι απλά και κλασικά, το μυστικό όμως είναι το καλό μαρινάρισμα και η υπομονή στο ψήσιμο. Την ίδια συνταγή χρησιμοποιεί και για να μαρινάρει τις συκωταριές για το κοκορέτσι. Επειδή το Πάσχα είναι προ των πυλών ίσως φανεί χρήσιμη. Υλικά - Μια Αρνίσια συκωταριά
- σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια (ανάλογα πόσο σας αρέσει το σκόρδο)
- Λάδι
- Λεμόνι
- Ρίγανη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια ώς μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους, και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της συκωταριάς και ανακατεύουμε καλά, προσέχουμε να είναι όλη βυθισμένη στη μαρινάδα. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Για το ψήσιμο τοποθετούμε μαρινάδα και συκωταριά σε σκεύος αν είναι δυνατό με καπάκι , αν δεν έχουμε τέτοιο βάζουμε αλουμινόχαρτο. Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για μια ώρα ώστε να ξεκινήσει να βράζει, και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε περίπου για δύο ώρες. Μισή ώρα πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να πάρει όμορφα χρώμα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 38164 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |