Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κιμάδες arrow Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες)
Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 23/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Γιουβαρλάκια Ραγκού (κατσαρόλας με πατάτες)
Σελίδα 2
p3230027_400

Το φαγάκι αυτο το συνηθιζουμε πολυ στο σπιτι μας απο τα παιδικά μου χρόνια και το θεωρουσα πολυ γνωστο.Σε συζητηση που ειχα με μια φιλη,μου ειπε οτι δεν το ξερει,ειπα λοιπον να βαλω τη συνταγη μιας και ειναι πολυ ευκολο,νοστιμο και το λατρευουν τα παιδια.

Υλικά
  • 500γρ κιμας μοσχαρισιος
  • 3-4 μεγαλες πατατες κομμενες 
  • 2 φετες ψωμι λιγο βρεγμενες και στυμενες ή 2 φρυγανιες ή φρυγανια τριμμενη 
  • 1 κρεμμυδι πολτοποιημενο
  • 3/4 φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολίνα ή γλασε
  • 1 ασπραδι αυγου
  • μισο φλυτζανι χυμο ντοματας
  • 1 κ.σ κετσαπ 
  • λαδι
  • κανελλα απαραιτητως
  • αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Ζυμωνουμε τον κιμα με το κρεμμυδι, το ψωμι,το ασπραδι,το ρυζι,πολυ λιγο λαδακι,αλατι πιπερι και κανελλα και πλαθουμε τα γιουβαρλακια μας.
  • Σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει καλα τα ριχνουμε μεσα και τα φηνουμε να παρουν 2-3 βρασεις και να σφιξουν(αν βγαλουν λιγο αφρο τα ξαφριζουμε).
  • Στη συνεχεια ριχνουμε το χυμο ντοματας με λιγη κετσαπ και το λαδι μας .Αφηνουμε να παρει λιγες βρασεις η σαλτσα με τα γιουβαρλακια και τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα.
  • Βαζουμε στην κατσαρολα τις πατατες τις ανακατευουμε με τη σαλτσα και προσθετουμε αλατι πιπερι και κανελλα.
  • Απο πανω βαζουμε τα γιουβαρλακια μας, κουναμε την κατσαρολα για να παει παντου η σαλτσα και αφηνουμε το φαγητο μας να ψηθει σε μετρια φωτια.Προς το τελος και μεχρι να χυλωσει η σαλτσουλα το χαμηλωνουμε αρκετα.
  • Απαραιτητως που και που κουναμε την κατσρολα μας και αποφευγουμε να ανακατεψουμε με κουταλι για να μη διαλυσουμε τα γιουβαρλακια μας.

Σερβίρουμε με φετούλα και ζεστό ψωμάκι!

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 17635
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (19)
1. 24-03-2009 20:26
 
Βρε Μαργαρίτα πραγματικά με εντυπωσιάζεις. Τόσο μικρό κορίτσι και τόσο χρυσοχέρα :zzz Μπράβο σου
 
ekaterini
2. 24-03-2009 20:27
 
Κι εγώ δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι αλλά ευκαιρία να το δοκιμάσω!
 
vago
3. 24-03-2009 21:11
 
Καταπληκτικό φαγητό Μάρτζι. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ... αλλά θα το φτιάξω και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις!
 
Mary
4. 24-03-2009 21:34
 
βρε κοριτσια εσεις με εντυπωσιαζετε ..νομιζα ηταν πολυ γνωστο φαγητο :?  
κατια ευχαριστω για το κοπλιμαν αλλα μην ξεχνας ειμαι μανα ..(ο μικρος μου εφαγε μια πατατα και ξετρελαθηκε ,ξερογλυφοταν..) :grin  
ξεχασα να σας πω οτι η μαμα μου οταν ημασταν μικρα, μας τα παταγε ολα μαζι με το πηρουνι και πασπαλιζε τριμα φετας.
 
margarita79
5. 24-03-2009 21:37
 
Ουτε εγώ την έχω δοκιμάσει αυτή την συνταγή αλλά με έβαλες σε πειρασμό Μαργαρίτα. :upset
 
atalanth
6. 24-03-2009 21:40
 
Υπέροχο!!!μόλις είδε την φωτογραφία η μικρή μου είπε να το φτιάξω γιατί το πέρασε για λουκουμάδες :p  
εγώ θα το φτιάξω σίγουρα γιατί πρέπει να είναι μαλακό λουκουμάκι το φαγάκι σου
 
maroula
7. 24-03-2009 21:47
 
Mαργαριτούλα τέλειο :p Το φτιάχνω κι εγώ με τη διαφορά ότι αφού πάρει βράση το νερό ρίχνω το λαδάκι την τομάτα τα μπαχαρικά και αφού πάρουν μιά βράση προσθέτω τα γιοβαρλάκια και μόλις ανέβουν στην επιφάνεια ρίχνω και τις πατατούλες και τα βράζω όλα μαζί μέχρι να μείνουν με τη σαλτσούλα τους :)
 
Fey
8. 24-03-2009 21:51
 
α να και καποιος που το φτιαχνει... εχεις δικιο fey το εκανα και εγω ετσι πολλες φορες οταν βιαζομουν αλλα λιγο μου ανοιγαν οποτε τωρα εχω καθιερωσει να τα ριχνω πρωτα σε βραστο νερο να σφιγγουν και μετα να προχωραω τη διαδικασια.
 
margarita79
9. 24-03-2009 21:55
 
Χα χα Μαργαρίτα κι εμάς με το πιρούνι και με φετούλα μας τα έδινε :p και το φτιάχναμε πιο πολύ το καλοκαίρι, το χειμώνα τα κάναμε αυγολέμονο 
 
Α κορίτσια αφήστε μπόλικη σαλτσούλα για ψωμάκι και για να λιώνουν τα μικρά τις πατατούλες :zzz :)
 
Fey
10. 25-03-2009 01:53
 
Μαργαρίτα μου, είναι γνωστή συνταγή. Τουλάχιστον σε μένα. Ευχαριστούμε που την δημοσιεύεις! :))
 
Pan
11. 25-03-2009 13:44
 
Με τέτοια φωτογραφία πως να μην θελήσει κάποιος να δοκιμάσει τη συνταγή? Δεν κρατιέμαι!!
 
mammy
12. 25-03-2009 20:06
 
Μαργαρίτα μου πρώτη φορά την ακούω αυτή τη συνταγή αλλά φαίνεται όχι απλώς καταπλητική θεική, και θα αρέσει και στο γιό μου που έχει αδυναμία σε αυτά φαγητά. Εχεις την καλοσύνη να μας πεις πόσο νερό βάζεις περίπου?
 
tkon
13. 25-03-2009 20:32
 
ευχαριστω tkon ευχομαι να αρεσει στο γιο σου.οταν θα βαλεις πατατες και γιουβαρλακια στην κατσαρολα η σαλτσα πρεπει να τα σκεπαζει ισως και λιγο παραπανω ωστε να ψηθουν ομορφα οι πατατουλες.βαλτε αν θελετε περισσοτερη ντοματα και νερο για περισσοτερη σαλτσουλα και απλα στο τελος ξεσκεπαζουμε και χαμηλωνουμε πολυ το ματι για να χυλωσει ομορφα.εγω τα φτιαχνω και στη χυτρα αλλα εκει βαζουμε λιγοτερα υγρα.
 
margarita79
14. 26-03-2009 15:44
 
Και εγω την ξερω την συνταγη μονο που δεν βαζω κετσαπ,αλλα λιγη ζαχαρη οταν το κανω με τριμμενη φρεσκια ντοματουλα.Και τον κιμα τον κανω μισο μισο δηλαδη ,μισο χοιρινο μισο μοσχαρι. 
Ειναι πολυ νοστιμη παντως η συνταγη!!!! 
Μπραβο Μαργαριτα!!!
 
melita
15. 26-03-2009 17:20
 
κορισια εσεις που την φτιαχνετε μππως ειμαστε συγγενης?χιχιχι 
εξακολουθω να εκπλησσομαι με τα σχολια σας αυτο το φαι το εχω σα να λεμε ..αυγα με πατατες.. τοσο συνηθισμενο..σας ευχαριστω ολους!!περιμενω εντυπωσεις.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 16/03/10 )