Σελίδα 2 από 2 Το φαγάκι αυτο το συνηθιζουμε πολυ στο σπιτι μας απο τα παιδικά μου χρόνια και το θεωρουσα πολυ γνωστο.Σε συζητηση που ειχα με μια φιλη,μου ειπε οτι δεν το ξερει,ειπα λοιπον να βαλω τη συνταγη μιας και ειναι πολυ ευκολο,νοστιμο και το λατρευουν τα παιδια. Υλικά - 500γρ κιμας μοσχαρισιος
- 3-4 μεγαλες πατατες κομμενες
- 2 φετες ψωμι λιγο βρεγμενες και στυμενες ή 2 φρυγανιες ή φρυγανια τριμμενη
- 1 κρεμμυδι πολτοποιημενο
- 3/4 φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολίνα ή γλασε
- 1 ασπραδι αυγου
- μισο φλυτζανι χυμο ντοματας
- 1 κ.σ κετσαπ
- λαδι
- κανελλα απαραιτητως
- αλατι,πιπερι
Εκτέλεση - Ζυμωνουμε τον κιμα με το κρεμμυδι, το ψωμι,το ασπραδι,το ρυζι,πολυ λιγο λαδακι,αλατι πιπερι και κανελλα και πλαθουμε τα γιουβαρλακια μας.
- Σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει καλα τα ριχνουμε μεσα και τα φηνουμε να παρουν 2-3 βρασεις και να σφιξουν(αν βγαλουν λιγο αφρο τα ξαφριζουμε).
- Στη συνεχεια ριχνουμε το χυμο ντοματας με λιγη κετσαπ και το λαδι μας .Αφηνουμε να παρει λιγες βρασεις η σαλτσα με τα γιουβαρλακια και τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα.
- Βαζουμε στην κατσαρολα τις πατατες τις ανακατευουμε με τη σαλτσα και προσθετουμε αλατι πιπερι και κανελλα.
- Απο πανω βαζουμε τα γιουβαρλακια μας, κουναμε την κατσαρολα για να παει παντου η σαλτσα και αφηνουμε το φαγητο μας να ψηθει σε μετρια φωτια.Προς το τελος και μεχρι να χυλωσει η σαλτσουλα το χαμηλωνουμε αρκετα.
- Απαραιτητως που και που κουναμε την κατσρολα μας και αποφευγουμε να ανακατεψουμε με κουταλι για να μη διαλυσουμε τα γιουβαρλακια μας.
Σερβίρουμε με φετούλα και ζεστό ψωμάκι! Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 17591 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|