Πέννες με πράσα στο φούρνο |
|
Έχει υποβληθεί από Faye
|
Δευτέρα, 23/03/09 |
Υλικά
- 1/2 κιλό πένες ή σέλινο
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1 1/2 κιλό τομάτες ώριμες
- 100 γραμ. βούτυρο
- 100 γραμ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
- 3 αυγά
- 1 πιπεπιά ψιλοκομμένη
- αλάτι - πιπέρι
- τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε πολύ καλά, τα ζεματάμε με το μισό βούτυρο τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και τα απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε , τα κόβουμε σε φετούλες.
- Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε καλά, τα σωτάρουμε με το υπόλοιπο βούτυρο προσθέτοντας και την ψιλοκομμένη πιπεριά.
- Στρώνουμε τα πράσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
- Στρώνουμε από πάνω τις τομάτες κομμένες σε φέτες και καλύπτουμε όλο το φαγητό.
- Βάζουμε το ταψί σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα να ψηθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Τραβάμε το ταψί από το φούρνο και σκορπάμε στην επιφάνεια τις ελιές.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην επιφάνεια,
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί (προαιρετικά).
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν τα αυγά και να πάρει χρώμα το φαγητό και είναι έτοιμο.
Παραλλαγές: - Μπορούμε την ώρα που βάζουμε τις ελιές να προσθέσουμε και τυρί φέτα σε κομμάτια.
- Μπορόυμε να αντικαταστήσουμε τα πράσα με μελιτζάνα ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας κομμένα σε κύβους και ελαφρά σωταρισμένα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8431 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/11 )
|