Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Βαρκούλες σικορέ με καπνιστό σολομό
Βαρκούλες σικορέ με καπνιστό σολομό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από papitsa   
Πέμπτη, 26/03/09
Υλικά
  • 8 φυλλαράκια σικορέ
  • 8 κγ μαγιονέζα
  • 1 πακέτο καπνιστός σωλομός
  • 1- 2 αβοκάντο ώριμα (ανάλογα με το μέγεθος)
  • λίγο λεμόνι
  • 1 κουτάκι μαύρο χαβιάρι
  • λίγο άνιθο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τα φυλλαράκια του σικορέ και τα στεγνώνουμε.
  • Τα απλώνουμε σε μία πιατέλα, αλοίφουμε 1 κγ μαγιονέζα στο κάθε ένα, από πάνω μία λεπτή φετούλα αβοκάντο, στην συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σολωμό, πάνω στον οποίο  στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
  • Γαρνίρουμε με το χαβιάρι, τον άνιθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το πιάτο αυτό μου αρέσει πολύ να το σερβίρω είτε σε μπουφέ ή ως πρώτο πιάτο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7505
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 27-03-2009 11:08
 
Σικορέ = Αντίβ για τους γαλλομαθείς
 
kate
2. 27-03-2009 13:23
 
To αντίβ είναι σωστό ....για τους ελληνομαθείς μήπως ξέρεις πως λέγεται
 
papitsa
3. 21-11-2009 00:08
 
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΚΟΡΕΝ?
 
tasoulan
4. 21-11-2009 00:43
 
Υπάρχει το πράσινο σγουρό ήρεμο ραδίκι (ή αντίδι στα ελληνικά) με κατσαρά φύλλα που είναι σαλατικό με πικρή γεύση, αλλά τον όρο αντίβ ή σικορέ οι Γάλλοι τον δίνουν και στο άσπρο κηπευτικό με σφιχτά τυλιγμένα φύλλα και επίσης πικρή γεύση που μαγειρεύεται ογκρατέν με μπεσαμέλ και ζαμπόν ή τρώγεται χοντροκομμένο στις σαλάτες.
 
margarita79
5. 21-11-2009 09:13
 
:) margarita79 ευχαριστώ πολλύ για την πληροφορία φιλάκια !
 
tasoulan
6. 09-04-2012 18:52
 
μια φωτογραφια θα θελαμε!!
 
georgi79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 19/01/10 )