Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Δαμάσκηνα με μαστίχα και κρέμα γιαουρτιού
Δαμάσκηνα με μαστίχα και κρέμα γιαουρτιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Πέμπτη, 26/03/09

Πολύ δροσιστικό γλυκό , που ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα καλό γεύμα με φίλους.

Υλικά
  • 20-30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • ½ κιλό καρύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγ. Μαστίχα ποτό
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 35% λιπαρά
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Μουσκέυουμε τα δαμάσκηνα μέσα στη μαστίχα για 12 ώρες περίπου. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.  Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά και με απαλές κινήσεις στη σαντιγί το γιαούρτι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε στην άκρη το μίγμα της  σαντιγί και ξεκινάμε να ανοίγουμε τα δαμάσκηνα μ’ ένα μυτερό μαχαίρι και να τα γεμίζουμε με τα κομμάτια το καρύδι. Σε ένα μεγάλο  μπολ ή γυάλινο δίσκο τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις  από δαμάσκηνα και στρώσεις σαντιγί. Τελειώνουμε με σαντιγί. Βάζουμε τη μαστίχα , στην οποία είχαμε μουσκέψει τα δαμάσκηνα σε μία κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας.  Τέλος, γαρνίρουμε με ολόκληρα καρύδια.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6189
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 27-03-2009 11:50
 
Πω πω...πολύ νόστιμο και πολύ πρωτότυπο. Θα το δοκιμάσω!!
 
Marinaki
2. 27-03-2009 15:55
 
Tέλειο!!! Το γλυκάκι αυτό το φτιάχνω συχνά, αλλά μουσκεύω τα δαμάσκηνα σε κονιάκ :) Είμαι σίγουρη ότι με την μαστίχα θα είναι ακόμη καλύτερο ;) ;)
 
YANNA
3. 27-03-2009 15:57
 
καταπληκτική ιδέα και εγώ θα το δοκιμάσω ;)
 
ekaterini
4. 27-03-2009 16:13
 
Πολύ ωραίο γλυκό. Κάνω κάτι παρόμοιο χωρίς όμως το λικέρ μαστίχας και χωρίς το σιρόπι. Το δικό σου σίγουρα θα μοσχοβολάει. :)
 
despoinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 16/04/09 )