Πολύ δροσιστικό γλυκό , που ταιριάζει απόλυτα μετά από ένα καλό γεύμα με φίλους.
Υλικά - 20-30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- ½ κιλό καρύδια κομμένα σε τέταρτα
- 1 ½ φλιτζ. τσαγ. Μαστίχα ποτό
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 35% λιπαρά
- 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση
Μουσκέυουμε τα δαμάσκηνα μέσα στη μαστίχα για 12 ώρες περίπου. Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά και με απαλές κινήσεις στη σαντιγί το γιαούρτι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε στην άκρη το μίγμα της σαντιγί και ξεκινάμε να ανοίγουμε τα δαμάσκηνα μ’ ένα μυτερό μαχαίρι και να τα γεμίζουμε με τα κομμάτια το καρύδι. Σε ένα μεγάλο μπολ ή γυάλινο δίσκο τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις από δαμάσκηνα και στρώσεις σαντιγί. Τελειώνουμε με σαντιγί. Βάζουμε τη μαστίχα , στην οποία είχαμε μουσκέψει τα δαμάσκηνα σε μία κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό μας. Τέλος, γαρνίρουμε με ολόκληρα καρύδια. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6189 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |