Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα καταΐφι, με λευκή σοκολάτα και μαστίχα
Τούρτα καταΐφι, με λευκή σοκολάτα και μαστίχα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από arhontia   
Κυριακή, 10/06/07
kat_004_420
Υλικά:
Βάση:
  • 1/2 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλο χοντροκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο (αυτό στο βαζάκι) λυωμένο
Σιρόπι:
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1+1/2 κούπα νερό
Κρέμα:
  • 400 γρ μασκαρπόνε (ή φιλαδέλφεια αν δεν βρείτε)
  • 250γρ λευκή σοκολάτα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη σε σκόνη μαζί με λίγη ζάχαρη
Επικάλυψη:
  • Γλυκό βύσσινο ιδανικά.
  • Εγώ έβαλα φράουλα γιατί βύσσινα ακόμα δεν βγήκαν, και το περσινό τελείωσε εδώ και πολύ καιρό.
Εκτέλεση
Ξεμαλιάζουμε το καταΐφι και το στρώνουμε σε φόρμα που αφαιρείται το στεφάνι χωρίς να το πατικώσουμε υπερβολικά. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς περίπου 30-40 λεπτά. Εδώ η τέχνη είναι να ψηθεί και να γίνει τραγανό, αλλά χωρίς να πάρει σκούρο χρώμα. Οταν βγεί από το φούρνο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και βάζουμε να γίνει το σιρόπι. Το βράζουμε να δέσει αρκετά.

Βγάζουμε το στεφάνι από τη φόρμα, αφαιρούμε τον πάτο, ξανακλείνουμε το στεφάνι και το βάζουμε στην πιατέλα που θα φτιάξουμε την τούρτα. Βάζουμε μέσα τη βάση καταΐφι που φτιάξαμε. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι, να το αποροφά σιγά σιγά, χωρίς όμως να κολυμπήσει. Θέλουμε να μέινουν τραγανά σημεία, όχι να μουλιάσει σαν τα σιροπιαστά των ζαχαροπλαστείων. (Θα μπορούσε ίσως να σιροπιαστεί και με το σιρόπι του βύσσινου). Αφήνουμε πάλι στην άκρη να τραβήξει, και βάζουμε να κάνουμε την κρέμα. Αν τρέξει σιρόπι στην πιατέλα το σκουπίζουμε.

Λυώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί και προσθέτουμε 1 φλυτζ.τσαγιού από την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τη μαστίχα, και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατύνει και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγύ. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το καταΐφι, και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Καλύτερα και όλη τη νύχτα. (αυτή τη φορά την ξέχασα τελείως τη ζελατίνη, και παρ'όλα αυτά, σταθεροποιήθηκε αρκετά καλά. Το πολύ πολύ να την έβαζα στην κατάψυξη)

Την άλλη μέρα, βγάζουμε το στεφάνι και σκεπάζουμε με το βύσσινο (ή τη φράουλα), αφήνοντας να τρέξει και λίγο στα πλάγια δήθεν τυχαία.
Tip για όσες υποφέρουν από έλειψη χρόνου: Αντί για κρέμα πάρτε έτοιμο παγωτό καϊμάκι, φτιάχτε μόνο τη βάση και κάντε τούρτα παγωτό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 13575
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 16-05-2009 07:49
 
ΣΛΟΥΡΠ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΟΝΤΙΑ.
 
REBEKKA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/12/10 )