Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Η σπεσιαλιτέ του άσχετου (ριγκατόνι)
Η σπεσιαλιτέ του άσχετου (ριγκατόνι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από papitsa   
Παρασκευή, 27/03/09

Την συνταγή αυτή συνηθίζω να την δείχνω  σε όλους τους εργένηδες (άσχετους με την μαγειρική φίλους μου) για να λένε ότι έχουν μία σπεσιαλιτέ.

Υλικά
  • 1 πακέτο ριγκατόνι ή πέννες ή άλλο ζυμαρικό
  • 150 γραμμάρια ρεγκάτο καπνιστό τριμμένο
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος ή γάλα (Προαιρετικά γαλοπούλα ή  ζαμπόν)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente και τα σουρώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1 ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράσαμε τα ζυμαρικά την κρέμα γάλακτος ή το γάλα, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μαζί με το τριμένο τυρί και εφ' όσον θέλουμε το ζαμπόν ή την γαλοπούλα, και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Στο σερβίρισμα τρίβουμε από πάνω λίγο μαύρο πιπέρι.

Καλή όρεξη!!!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9563
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 28-03-2009 20:51
 
:grin από 'κει ξεκίνησα και 'γω. 
Με εναλλαγές, μια έβαζα σκόρδο, μια 3 τυριά... και πάει λέγοντας!
 
kate
2. 29-03-2009 12:23
 
KALO FAINETAI NA EINAI :upset :upset
 
mika
3. 30-03-2009 11:30
 
Ωραία η συνταγή σου Παπίτσα, εγώ στη συγκεκριμένη συνταγή προσθέτω και λίγα μανιτάρια και λίγο κρασί. 
Είναι εύκολη και γρήγορη, μπράβο στη μαγείρισσα!!
 
marylou
4. 30-03-2009 12:56
 
Kate κρινοντας από τις συνταγές που στέλνεις αν ξεκίνησες από εκεί ... έχουν συντελεστεί θαύματα από τότε 
Ευχαριστώ mika. 
Marylou μου φαίνεται πολύ καλή η πρόταση σου θα το δοκιμάσω
 
papitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 10/03/10 )