Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Γλώσσα Μοσχαρίσια Πιπεράτη
Γλώσσα Μοσχαρίσια Πιπεράτη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Σάββατο, 28/03/09
p3280045_400_02
Η γλωσσα ειναι ενα κρεας πολυ νοστιμο και τρυφερο.Την φτιαχνουμε παντα τα Χριστουγεννα.Μιας και η maroula τη ζητησε σας δινω τη συνταγη.
Υλικά
  • 1 γλωσσα μοσχαρίσια
  • 1 κ.σ πιπερι σε κόκους (κατα προτιμηση χρωματιστα πιπερια)
  • Λίγο ξύδι
  • λαδι
  • αλατι
  • λεμόνι 

Επιπλέον (μέσα σε ενα πουγκάκι απο τούλι)

  • 2 δαφνόφυλλα
  • φλουδα απο ενα πορτοκάλι
  • 1 κρεμμυδι ολοκληρο
  • 1 καρότο
  • 3 -4 γαρυφαλλακια
Εκτέλεση
  • Πλενουμε τη γλωσσα.Αν εχει λιπακια απο την κατω μερια την καθαριζουμε και την βρεχουμε με λιγο ξύδι.
  • Βαζουμε νερο να βρασει στη χύτρα μας και ενω βραζει ριχνουμε μεσα τη γλωσσα μαζι με τα χρωματιστα πιπερια και αλατι.
  • Αν χρειαστει (σπανια χρειαζεται)ξαφρίζουμε.
  • Βαζουμε τα  μπαχαρικα μας με το κρεμμυδι και το καρότο σε ενα τουλινο πουγκι και τα ρίχνουμε μεσα στη χυτρα.
  • Βραζουμε για περιπου 1 μιση ωρα.
  • Την αφηνουμε να κρυωσει καλα και την τυλίγουμε σφικτα σε αλουμινοχαρτο και την βαζουμε για μια νυχτα στο ψυγειο.
  • Κοβουμε την επομενη σε ψίλες φετες και την τοποθετουμε σε γυαλινο ταπερ σε στρωσεις μεταξυ των οποιων βαζουμε λαδι,πιπερι και λεμονι.

Καλή επιτυχία 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 17296
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 29-03-2009 14:22
 
Από την φωτογραφία και μόνο με έπεισες να την δοκιμάσω :zzz
 
maroula
2. 29-03-2009 15:16
 
Μπράβο, Μαργαρίτα. Και εμάς μας αρέσει η γλώσσα και την κάνουμε συνήθως πατσά. Η δική σου εκδοχή είναι σαν κρύος μεζές, έτσι; Πόσες μέρες αντέχει στο ψυγείο; :zzz
 
despoinaki
3. 29-03-2009 16:41
 
ναι δεσποινακι ειναι κρυος μεζες με λαδακι,λεμονακι και πιπερι.κοιταξε μεχρι μια εβδομαδα το εχω δοκιμασει παραπανω δε ξερω να σου πω διοτι την κανουμε ανελλειπως τα χριστουγεννα και συνηθως φευγει αμεσως.παντως γενικα ειναι πολυ νοστιμο και τρυφερο κρεας εγω παλαιοτερα εξ οψεως το ειχα απορριψει αλλα πλεον το κανω οπωσδηποτε τις γιορτες και αρεσει σε ολους.
 
margarita79
4. 05-04-2011 23:40
 
:) Όντως,κορίτσια,γίνεται τέλεια έτσι!!!! 
Γιατί,όμως,θέλει ένα βράδυ στο ψυγείο?
 
krakatoa
5. 06-04-2011 01:19
 
Για να σφιξει και να κοβεται ομορφα και πιο ευκολα σε λεπτες φετες.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 28/03/09 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Ταψί κοτοπουλιέρα σουβλακιέρα
Το Top στην φιλοξενία