Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρόπιτα Νο.08 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από mariamg   
Σάββατο, 28/03/09
Υλικά
  • Παραδοσιακό φύλλο (κανάκη)
  • Περίπου 400γρ. σκληρή φέτα (να μην ειναι πολυ στεγνή)
  • 2,5 φλυτζανάκια του καφέ φρέσκο γάλα
  • 3 αυγά
  • 6 κουταλιές γιαούρτι
  • λίγο βούτυρο
  •  μπόλικο φρσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι (αναλόγως την φέτα, αν ειναι αλμυρή μην βάλετε)

Σημειωση:Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη θρυμματίζετε την φέτα σε κομμάτια, προσθέστε το γάλα και το πιπέρι. Αφήστε το μισή ωρα περίπου να δέσει. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπωλ, προσθέστε το γιαουρτι, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα στο μπωλ της φέτας.
  • Λαδωστε το ταψί. Στρώστε το πρώτο λαδωμένο φύλλο αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν απο το ταψί ωστε να διπλώσει στην συνέχεια μέσα. Συνεχίζετε έτσι με τα 2/3 των φύλλων (ενώ πρωτα τα έχετε λαδώσει ενα ενα καλά). Προσθέστε την γέμιση.(το μείγμα πρέπει να ειναι αραιό, μην σας απασχολεί η ποσότητα του γάλατος, στην συνέχεια θα δέσει τελεια με τα υπόλοιπα υλικά και θα πήξει). Κοψτε λίγα μικρα κομματάκια βουτυρο και τοποθετήστε τα σε διαφορα σημεία πάνω στο μείγμα. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. 
  • Τρυπάτε την πιττα σε διάφορα σημεία με ενα πιρούνι. Στην συνέχεια χαράζετε τα κομμάτια που θα κόψετε. Ραντίζετε με νερό και τοποθετείτε σε διαφορα σημεία λίγα κομματάκια βούτυρο.
  • Ψηνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς θερμού αέρα για  μια ώρα περίπου. Οταν περάσει το πρώτο μισάωρο, αρχίζετε να ραντίζετε την πίτα ανα διαστήματα με νερό, ωστε να μην στεγνώσει.
  • Οταν ψηθεί την αφήνετε να κρυώσει αρκετά και μετά την κοβετε.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λιγο τριμμένη κεφαλογραβιέρα στην γέμιση, ωστε να εχει πιο πλούσια γεύση.

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 6678
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 29-03-2009 17:37
 
Πολύ ωραία τυρόπιτα. Κάπως έτσι την κάνω και εγώ αλλά χωρίς το γάλα και με περισσότερα αυγά. Αυτή η εκδοχή μ΄αρέσει περισσότερο θα την κάνω άμεσα. Ευχαριστούμε.
 
voula
2. 28-04-2009 19:54
 
Την έκανα τελικά και πράγματι ήταν πολύ ωραία. Εβαλα μισή φέτα μισό ανθότυρο και 3 κουταλιές γραβιέρα. Ηταν πολύ νόστιμη και ζουμερή. Καθιερώνετε στις αγαπημένες μου πίτες.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 09/10/10 )