Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Συκωταριά με φρέσκα κρεμμυδάκια
Συκωταριά με φρέσκα κρεμμυδάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Κυριακή, 29/03/09
p3280047_400

Η συκωταρια αυτή είναι πολιτικη συνταγη και ειναι πολύ μυρωδατη και νοστιμη ακομα και για αυτους που δεν την πολυαγαπουν.Κανονικα γινεται με μοσχαρισιο συκωτι αλλα εναλλακτικα μπορειτε να βαλετε αρνισια συκωταρια.Μιας και ερχετε λοιπόν το Πάσχα σας προτεινω να τη δοκιμασετε!

Υλικά
  • 3 φετες συκωτι μοσχαρισιο ή 1 συκωταρια περιπου 600 γρ
  • 2 ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα (2 δακτυλα παχος)
  • 1μιση ματσακι ανηθο
  • 1 ξερο κρεμμυδι μετριου μεγεθους κομμενο σε πολύ λεπτες ροδελες
  • 2 κ.σ κρασι
  • Λαδι
  • Αλατι πιπερι
Εκτέλεση
  • Κοβουμε τα κρεμυδακια μας  και τα βαζουμε σε βαθυ τηγανι με καπακι με λιγο λαδι.
  • Μολις το λαδι αρχισει να καιει τα γυρναμε 2 φορες και ριχνουμε αλατι,πιπερι και μισο φλυτζανακι του καφε νερο.
  • Προσθετουμε 1 φλυτανακι ανηθο ψιλοκομμενο και τα σκεπαζουμε σε χαμηλη φωτια. Μολις μαλακωσουν καλα ,ξεσκεπαζουμε να πιουν το νερο και ριχνουμε λιγο ακομα φρεσκο ανηθο.
  • Πλενουμε τη συκωταρια και την κοβουμε σε μετρια κομματια.
  • ΔΕΝ αλατοπιπερωνουμε
  • Σε ένα άλλο τηγανι ή χαμηλι κατσαρολα με καπακι σωταρουμε ένα κρεμμυδι σε πολύ λεπτες ροδελες και μολις ξανθυνει  ριχνουμε την συκωταρια και τη γυρναμε μεχρι να ασπρισει.
  • Την κατεβαζουμε από τη φωτια και τη σκεπαζουμε για 1 ωρα να κατεβασει τα υγρα της.
  • Μετα από 1 ωρα ξαναβαζουμε σε δυνατη φωτια αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε 2 κ.σ κρασι.
  • Μολις ψηθει καλα ,πιει τα υγρα της και χυλωσει η σαλτσουλα ριχνουμε φρεσκο ανηθο.
  • Σερβιρουμε σε πιατελα με τα μαγειρεμενα κρεμμυδακια  γυρω γυρω και στη μεση τη συκωταρια.
Δεν ανακατευουμε εξ αρχης παρα μονο λιγο πριν σερβιρουμε.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 16477
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 30-03-2009 11:16
 
Μαργαρίτα με τα ωραία σου, μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί :upset
 
KatiaXa
2. 30-03-2009 11:21
 
Μαργαρίτα, πολύ ωραία συνταγή. Θέλω όμως να σε ρωτήσω κάτι. Είχα φάει μια φορά σε ένα φιλικό σπίτι, κεφαλάκια κατσικίσια με κρεμμυδάκια φρέσκα. Δυστυχώς η κοπέλα που τα είχε φτιάξει, έφυγε και δεν μπορούμε να τη ρωτήσουμε πώς τα έφτιαχνε. Μήπως εσύ γνωρίζεις; Έχω την εντύπωση πως η συνταγή σου αυτή μοιάζει πάρα πολύ, αν και εκείνα ήταν ψημένα στο ταψί.
 
despoinaki
3. 30-03-2009 11:51
 
despoinaki ,katiaXa σας ευχαριστω. 
δεσποινακι μου δε ξερω δεν εχω φαει ποτε κεφαλακι μιας και στο σπιτι μας δεν το συνηθιζουμε.φανταζομαι ομως πως τα κρεμμυδακια και τα μυρωδικα μπορεις να τα κανεις οπως αναφερω τωρα για το κεφαλακι δεν εχω ιδεα,ισως το βραζουν πρωτα και μετα μπαινει στο ταψι μαζι με τα μυρωδικα?σιγουρα ομως το κρεμμυδακι το φρεσκο ειναι αυτο που κανει τη διαφορα.
 
margarita79
4. 30-03-2009 13:40
 
Μαργαριτούλα, δείχνει πολύ ωραία! εγω την φτιάχνω απλα τηγανιτή, αλλα ετσι όπως την περιγράφεις εσυ μου φαίνεται ότι θα είναι πιο ωραία! Την επόμενη φορά θα την δοκιμάσω σίγουρα με αυτόν τον τρόπο. Ωραία παρουσίαση!
 
mb04
5. 30-03-2009 13:51
 
Μαργαρίτα super συνταγή φαίνεται. Αθάνατες πολίτικες συνταγές
 
tkon
6. 31-03-2009 10:41
 
Μπράβο Μαργαρίτα.Πολύ καλή συνταγή! :zzz
 
atalanth
7. 31-03-2009 13:48
 
:eek :eek :eek πως και μου ξέφυγε αυτή? Θεϊκή Μαργαρίτα :upset  
Νομίζω ότι το Σαββατοκύριακο θα τη φτιάξω. Μου έκατσε να τη φτιάξω!
 
sgr
8. 31-03-2009 18:14
 
Μπράβο βρε Μαργαρίτα κι έψαχνα καμμιά καινούργια συνταγή για συκώτι μοσχαρίσιο που πρέπει να τρώω και το έχω βαρεθεί :sigh  
 
Έτσι όπως λες φτιάχνω τη συκωταριά φρικασέ με τη διαφορά ότι τη ζεματάω πρώτα και αυγοκόβω στο τέλος. 
 
Την ίδια συνταγή κάνω και για μαγειρίτσα το Πάσχα με τη διαφορά ότι προσθέτω μερικά εντεράκια πλεγμένα κοτσίδες, γλυκαδάκια, λίγα αρνίσια ποδαράκια και κεφαλάκι που λέει η Δάσποινα, φυσικά τα μαρούλια και αυγοκόβω στο τέλος. 
 
Α και αφαιρώ το κρασί αφού βάζω λεμόνι. 
Αυτά για παραλλαγές :p
 
Fey
9. 31-03-2009 18:18
 
ωραιες ειδες φαιη!!! 
να τη φτιαξεις ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση που πρεπει να τρως συκωτι!!!
 
margarita79
10. 31-03-2009 21:03
 
Μπράβο Μαργαρίτα. 
Σαν λάτρης της κρεοφαγίας σου βγαζω το καπέλο
 
theoharis
11. 01-04-2009 11:26
 
ω!ευχαριστω Χαρη περιμενω εντυπωσεις!
 
margarita79
12. 01-04-2009 14:33
 
Πω πω μεζές!!!! :upset
 
vago
13. 27-09-2012 17:06
 
Πωπω τι εργαλειο ειναι αυτο,το εφτιαξα εχθες με αρνισια συκωταρια χωρις γλυκαδια.εντυπωσεις αδειασαμε 3 μπουκαλια κρασακι.μπραβο Μαργαριτα.
 
kostasmpakoulis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός