Η συκωταρια αυτή είναι πολιτικη συνταγη και ειναι πολύ μυρωδατη και νοστιμη ακομα και για αυτους που δεν την πολυαγαπουν.Κανονικα γινεται με μοσχαρισιο συκωτι αλλα εναλλακτικα μπορειτε να βαλετε αρνισια συκωταρια.Μιας και ερχετε λοιπόν το Πάσχα σας προτεινω να τη δοκιμασετε! Υλικά - 3 φετες συκωτι μοσχαρισιο ή 1 συκωταρια περιπου 600 γρ
- 2 ματσακια φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα (2 δακτυλα παχος)
- 1μιση ματσακι ανηθο
- 1 ξερο κρεμμυδι μετριου μεγεθους κομμενο σε πολύ λεπτες ροδελες
- 2 κ.σ κρασι
- Λαδι
- Αλατι πιπερι
Εκτέλεση - Κοβουμε τα κρεμυδακια μας και τα βαζουμε σε βαθυ τηγανι με καπακι με λιγο λαδι.
- Μολις το λαδι αρχισει να καιει τα γυρναμε 2 φορες και ριχνουμε αλατι,πιπερι και μισο φλυτζανακι του καφε νερο.
- Προσθετουμε 1 φλυτανακι ανηθο ψιλοκομμενο και τα σκεπαζουμε σε χαμηλη φωτια. Μολις μαλακωσουν καλα ,ξεσκεπαζουμε να πιουν το νερο και ριχνουμε λιγο ακομα φρεσκο ανηθο.
- Πλενουμε τη συκωταρια και την κοβουμε σε μετρια κομματια.
- ΔΕΝ αλατοπιπερωνουμε
- Σε ένα άλλο τηγανι ή χαμηλι κατσαρολα με καπακι σωταρουμε ένα κρεμμυδι σε πολύ λεπτες ροδελες και μολις ξανθυνει ριχνουμε την συκωταρια και τη γυρναμε μεχρι να ασπρισει.
- Την κατεβαζουμε από τη φωτια και τη σκεπαζουμε για 1 ωρα να κατεβασει τα υγρα της.
- Μετα από 1 ωρα ξαναβαζουμε σε δυνατη φωτια αλατοπιπερωνουμε και προσθετουμε 2 κ.σ κρασι.
- Μολις ψηθει καλα ,πιει τα υγρα της και χυλωσει η σαλτσουλα ριχνουμε φρεσκο ανηθο.
- Σερβιρουμε σε πιατελα με τα μαγειρεμενα κρεμμυδακια γυρω γυρω και στη μεση τη συκωταρια.
Δεν ανακατευουμε εξ αρχης παρα μονο λιγο πριν σερβιρουμε. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 22306 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |