Ξεκινησα για ντολμαδακι γιαλαντζι με αμπελοφυλλα αλλα τελικα τα φυλλα μου δεν ηταν καλα οποτε αποφασισα να κανω λαχανοντολμαδακια με ρυζι.Εγιναν πολυ νοστιμα!!Σας δινω λοιπον τη συνταγη μιας και ειναι οτι πρεπει για τις μερες νηστειας. Υλικά - 1 μετριο σε μεγεθος λαχανο.
- Μισο φλυτζανι λαδι
- Αλατι,πιπερι
- Χυμο απο μισο λεμονι
Για τη γέμιση - 2 ξερα κρεμμυδια
- 1 μιση φλυτζανι λαδι
- 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα
- 1 ματσακι δυοσμο
- 1 ματσακι ανηθο
- 1 φλυτζανι ρυζι καρολινα ή γλασε
- 1 κ.σ μουσταρδα
- Χυμο απο μισο λεμονι
- Αλατι,πιπερι
Εκτέλεση - Ζεματαμε τα φυλλα απο ενα μετριο λαχανο.Αν ειναι πολυ μεγαλα τα κοβουμε στη μεση.(δεν πεταμε τα κοτσανακια αλλα τα βαζουμε στον πατο της κατσαρολας μας)
- Ετοιμαζουμε τη γεμιση μας.
- Στο χοντρο του τριφτη τριβουμε τα ξερα κρεμμυδια και τα τσιγαριζουμε σε χαμηλη φωτια σε ενα τηγανακι με λιγο λαδι μεχρι να ξανθυνουν
- Σε ενα μπωλ εχουμε ψιλοκοψει τα κρεμμυδακια μας, τον ανηθο και το δυοσμο και τα αναμειγνυουμε με το ρυζι και το τσιγαρισμενο κρεμμυδι .
- Προσθετουμε το υπολοιπο λαδι της γεμισης,το λεμονι και τη μουσταρδα και αλατοπιπερωνουμε.
- Γεμιζουμε τα φυλλα μας και τυλιγουμε σφικτα.
- Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα μας σε στρωσεις αρκετα κοντα μεταξυ τους πανω απο τα κοτσανακια που εχουμε βαλει στον πατο.
- Σε καθε σειρα αλατοπιπερωνουμε.
- Προσθετουμε αλλο μισο φλυτζανι λαδι και το υπολοιπο λεμονι
- Απο πανω βαζουμε ενα παλιο μας πιατο και προσθετουμε νερο μεχρι να σκεπαστει .
- Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασουν για 1 ωρα.
- Αν λειψει νερο προσθετουμε απο λιγο σταδιακα.
- Τους κατεβαζουμε απο τη φωτια και τους βγαζουμε μονο αφου εχουν κρυωσει καλα για να μη σκασουν ακομα καλυτερα και την επομενη μερα.
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 7361 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |