Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λαχανοντολμάδακια γιαλαντζί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 30/03/09
p3280061_400

Ξεκινησα για ντολμαδακι γιαλαντζι με αμπελοφυλλα αλλα τελικα τα φυλλα μου δεν ηταν καλα οποτε αποφασισα να κανω λαχανοντολμαδακια με ρυζι.Εγιναν πολυ νοστιμα!!Σας δινω λοιπον τη συνταγη μιας και ειναι οτι πρεπει για τις μερες νηστειας.

Υλικά
  • 1 μετριο σε μεγεθος λαχανο.
  • Μισο φλυτζανι λαδι
  • Αλατι,πιπερι
  • Χυμο απο μισο λεμονι

Για τη γέμιση

  • 2 ξερα κρεμμυδια
  • 1 μιση φλυτζανι λαδι
  • 1 ματσακι κρεμμυδακια φρεσκα
  • 1 ματσακι δυοσμο
  • 1 ματσακι ανηθο
  • 1 φλυτζανι ρυζι καρολινα ή γλασε
  • 1 κ.σ μουσταρδα
  • Χυμο απο μισο λεμονι
  • Αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Ζεματαμε τα φυλλα απο ενα μετριο λαχανο.Αν ειναι πολυ μεγαλα τα κοβουμε στη μεση.(δεν πεταμε τα κοτσανακια αλλα τα βαζουμε στον πατο της κατσαρολας μας)
  • Ετοιμαζουμε τη γεμιση μας.
  • p3280068_400Στο χοντρο του τριφτη τριβουμε τα ξερα κρεμμυδια και τα τσιγαριζουμε σε χαμηλη φωτια σε ενα τηγανακι με λιγο λαδι μεχρι να ξανθυνουν
  • Σε ενα μπωλ εχουμε ψιλοκοψει τα κρεμμυδακια μας, τον ανηθο και το δυοσμο και τα αναμειγνυουμε με το ρυζι και το τσιγαρισμενο κρεμμυδι .
  • Προσθετουμε το υπολοιπο λαδι της γεμισης,το λεμονι και τη μουσταρδα και αλατοπιπερωνουμε.
  • Γεμιζουμε τα φυλλα μας και τυλιγουμε σφικτα.
  • Τα τοποθετουμε στην κατσαρολα μας σε στρωσεις αρκετα κοντα μεταξυ τους πανω απο τα κοτσανακια που εχουμε βαλει στον πατο.
  • Σε καθε σειρα αλατοπιπερωνουμε.
  • Προσθετουμε αλλο μισο φλυτζανι λαδι και το υπολοιπο λεμονι
  • Απο πανω βαζουμε ενα παλιο μας πιατο και προσθετουμε νερο μεχρι να σκεπαστει .
  • Αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να σιγοβρασουν για 1 ωρα.
  • Αν λειψει νερο προσθετουμε απο λιγο σταδιακα.
  • Τους κατεβαζουμε απο τη φωτια και τους βγαζουμε μονο αφου εχουν κρυωσει καλα για να μη σκασουν ακομα καλυτερα και την επομενη μερα.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5705
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 30-03-2009 20:50
 
Παπάδες φτιάχνεις βρε Μαργαρίτα !!!!!!!! 
Πανέξυπνο!!! Μέχρι λαχανόρυζο πήγαινε το μυαλό μου!!!!
 
sgr
2. 30-03-2009 21:35
 
Εσύ θα μας τρελάνεις Μαργαρίτα. Μία οι συνταγές σου, μία οι φωτογραφίες σου, μία η παρουσίαση.......... :zzz
 
ekaterini
3. 30-03-2009 21:41
 
Τι ωραία ιδέα! Οντως ό,τι πρέπει τώρα που νηστεύουμε. Θα τους φτιάξω το συντομότερο. Ευγε!
 
vago
4. 30-03-2009 22:19
 
ευχαριστω κοριτσια!η αληθεια ειναι οτι κατι η εγκυμοσυνη ,κατι ο μικρος ειχα μεινει πισω στα μαγειρικα και τωρα τα κανω ολα μαζεμενα.να τους φτιαξετε γινανε πολυ πολυ νοστιμοι!!
 
margarita79
5. 31-03-2009 10:45
 
Και μόνο που βλέπω την φωτο παθαίνω!!!Θα πρέπει να είναι υπέροχο πιάτο. ;)
 
atalanth
6. 31-03-2009 18:20
 
Τέλειο Μαργαρίτα και η παρουσίαση εκπληκτική :p  
 
Εγώ έχω ένα θεματάκι με τα ντολμαάκια γενικώς. Ενώ στη γεύση μου γίνονται τέλεια μου σκάνε :sigh κυρίως τα ντολμαδάκια με κληματόφυλλα. Λες να φταίει ότι τα τυλίγω πολύ σφιχτά γιατί κατά τα άλλα σωστά νομίζω ότι τα κάνω :?
 
Fey
7. 31-03-2009 18:28
 
οχι φαιη ισα ισα θελουν σφικτο τυλιγμα απλα μεσα στην καταρολα πρεπει να ειναι πολυ στριμωχτα και το κυριοτερο να μην βγουν αν δεν εχουν κρυωσει εντελως.εμεις σπιτι μας(η προγιαγια που ευτυχως την προαλβα αλλα και η γιαγια ηταν και ειναι μεγαλη μαστορισσα στα ντολμαδακια))συνηθως τα φτιαχνουμε απο την προηγουμενη και δεν βγαινουν απο την κατσαρολα μεχρι την επομενη.ο λογος που σκανε ειναι οτι οσο μενει το ρυζι μεσα στα υγρα και ειναι ζεστα φουσκωνει.οποτε αν τα βγαλεις οσο ειναι ακομα χλιαρα θα σου σκασουν!
 
margarita79
8. 31-03-2009 18:32
 
Ωχ αυτό ακριβώς κάνω Μαργαρίτα, τα βγάζω αμέσως. 
Άλλη φορά θα τα φτιάχνω από το βράδυ για την επομένη. 
Σ ευχαριστώ :)
 
Fey
9. 08-04-2009 21:26
 
Λοιπόν μόλις τους έφτιαξα. Εκτός του ότι μοσχοβολάνε, άρχισα ήδη να τους τρώω από την κατσαρόλα. Πεντανόστιμοι!! Δεν βλέπω να μένουν μέχρι αύριο το μεσημέρι ;) .
 
vago
10. 08-04-2009 21:53
 
μπραβο βαγγο που χαρηκα!αλλά με ρεγουλα αυριο θα ειναι ακομα καλυτεροι..μη τσιμπας μεσα απο τη κατσαρολα... :grin :grin
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 04/07/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός