Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά
Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 31/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά
Σελίδα 2
p3280029_400_01

Ενα πολυ νοστιμο και νηστισιμο συνοδευτικο.Για μενα αντικαθιστα επαξια το ρυζι και ειναι και πολυ υγιεινο. Μην περιοριστειτε στα λαχανικα μπορειτε να βαλετε οτι σας αρεσει

Υλικά
  • 2,5 ποτηρια πληγουρι
  • 4 ποτηρια νερο
  • 1/2 φλυτζάνι λαδι
  • 1/2 φλυτζανι χυμο ντοματας
  • 1 κρεμμυδι μικρο πολτοποιημενο
  • 1 ή μιση μελιτζανα κομμενη σε κυβακια
  • 1  πιπερια χρωματιστη κομμενη σε κυβακια
  • 1/2 κ.γ κανελλα
  • αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Κοβουμε τη μελιτζανα σε φετες και μετα σε μικρα κυβακια.
  • Τηγανιζουμε σε ενα τηγανακι τη μελιτζανα και την πιπερια και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι με το καλα πολτοποιημενο κρεμμυδι και το σωταρουμε 
  • Ριχνουμε και το πληγουρι και το γυρναμε στο λαδι να αρχισει να ασπριζει και να γυαλιζει.
  • Προσθετουμε το μετρημενο νερο τη ντοματα και τα μπαχαρικα μας.
  • Σκεπαζουμε και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει το νερο.
  • Προς το τελος αν δουμε οτι θελει λιγο ακομα νερακι προσθετουμε σταδιακα.
  • Ξεσκεπαζουμε την κατσαρολα και ανακατευουμε μεσα τα λαχανικα μας

Σημειωση:Στην αρχη οταν ανοιξουμε την κατσαρολα δε θα ειναι σπυρωτο.Για να πετυχουμε το σπυρωτο πληγουρι σκεπαζουμε με μια πετσετα να τραβηξει τους ατμους και βαζουμε το καπακι της κατσαρολας οπως κανουμε στο μετρητο ρυζι το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και σερβιρουμε.

Καλή όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 22507
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (26)
1. 31-03-2009 13:32
 
τέλεια συνταγή, Μαργαριτούλα!!! Θα πάρω πληγούρι και θα τη φτιάξω άμεσα!!!
 
katerina
2. 31-03-2009 13:40
 
Πληγούρι αγόρασα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά ακόμα δεν το τόλμησα να το φτιάξω γιατί φοβάμαι ότι θα μου λασπώσει. Το δικό σου φαίνεται σπυρωτό σπυρωτό. Μου αρέσει η εκδοχή με τα λαχανικά. Θα το φτιάξω.
 
sgr
3. 31-03-2009 14:28
 
Καλέ τι παρουσίαση είναι αυτή?!Τα χρώματα και μόνο φτάνουν να σε εντυπωσιάσουν.Μπράβο και πάλι Μαργαρίτα. :zzz
 
atalanth
4. 31-03-2009 15:38
 
Καλά Μαργαρίτα μας εκπλήσσεις ευχάριστα καθημερινά. Μην ξαναμείνεις έγκυος γιατί χάνεις τη φόρμα σου και εμείς τις υπέροχες δημιουργίες σου. 
Το πλιγούρι δεν το συμπαθώ αλλά αυτό θα το δοκίμαζα ευχαρίστως.
 
voula
5. 31-03-2009 16:05
 
Μήμπως είσαι σεφ και μας το κρύβεις? Που έχεις σπουδάσει ? Άντε εγώ τώρα με όλα αυτά που βλέπω να δημοσιεύσω συνταγή........... :sigh ;)
 
ekaterini
6. 31-03-2009 18:02
 
voula αστα..τη 'φορμα' μου ειτε ετσι ειτε αλλιως την εχω χαμενη απο χρονια :grin  
 
ekaterini τωρα πλεον μπορω να σας το αποκαλυψω..ειμαι η 'σεφ του πληγουριου' 
(διοτι ειναι και πολυ δυσκολη συνταγη οπως θα ειδατε..)και φυσικα εχω σπουδασει στη μεγαλη σχολη της μανουλας!! 
:grin μη λες τετοια βρε εσεις εχετε εμειρια στην κουζινα μεγαλυτερη απο μενα σιγουρα!! 
οσον αφορα την παρουσιαση οσες θα εχετε δει παλαιοτερες δημοσιευσεις μου θα εχετε παρατηρησει οτι βελτιωθηκα,απλα εχω χρονο και το ψαχνω λιγο το θεμα,σιγα,σιγα ερχετε η εμπειρια. 
σας ευχαριστω !!
 
margarita79
7. 31-03-2009 18:24
 
Μαργαρίτα μη το λες εύκολο. Εγώ πληγούρι δεν έχω τολμήσει να φτιάξω ποτέ :sigh Θα επιχειρήσω με τη συνταγούλα σου και ελπίζω να μην την καταστρέψω ;)
 
Fey
8. 31-03-2009 18:28
 
Α Μαργαρίτα έχω και ερώτηση η άσχετη :roll  
Πριν βράσεις το πληγούρι κάνεις κάποια προετοιμασία; Το μουλιάζεις ή κάτι άλλο :?  
Μη γελάς έχω μαύρα μεσάνυχτα επί του θέματος :grin
 
Fey
9. 31-03-2009 18:29
 
οχι σε αυτο το φαγακι δεν κανω τιποτα το βαζω απευθειας.μουλιασμα θελει οταν προκειται κυριως για σαλατα.θα φτιαξω μια και θα σας τη γραψω.
 
margarita79
10. 31-03-2009 20:59
 
Πολλές είμαστε οι αρχάριες στο πληγούρι. Τελικά δεν το φοβάμαι μόνο εγώ. 
Άντε κορίτσια να το τολμήσουμε.
 
sgr
11. 01-04-2009 08:06
 
Πολύ ωραίο Μαργαρίτα και εγώ άσχετη είμαι με το πληγούρι αλλά θα κάνω μια δοκιμή.
 
iwanna
12. 02-04-2009 14:48
 
Μιας και μιλάτε για ασχετοσύνες, να προστεθώ κι εγώ στην παρέα.Ήδη έχω κάνει μια προσπάθεια, η οποία όμως κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων. Τώρα θα κάνω τη δεύτερη και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. :zzz
 
despoinaki
13. 02-04-2009 15:11
 
δεσποινα μιας και το συζητησαμε και προσωπικα το θεμα να γραψω και εδω για τους υπολοιπους οτι οτσν το ειχες δοκιμασει μαλλον δεν επεσες στο σωστο πληγουρι ή οι οδηγιες που ακολουθησες στο πακετο δεν ηταν σωστες.πιστευω οτι το ολο θεμα ειναι στο μετρημα.εγω πηρα μια απλη ανωνυμη συσκευασια του σκλαβενιτη και μου εβγαλε 2 ποτηρια το πακετο και συμπληρωσα αλλο μισο ακομα απο μια αλλη.για να γινει η αναλογια μου 2,5 προς 4. 
καλη επιτυχια σε ολους!!
 
margarita79
14. 02-04-2009 17:10
 
Ευχαριστούμε πολύ, Μαργαρίτα μου! Να είσαι καλά για τα ωραία φαγητάκια σου και για τις οδηγίες σου!
 
despoinaki
15. 07-06-2009 15:55
 
Μαργαρίτα μου, το έφτιαξα τελικά με την εκδοχή του φιδέ. Ακολούθησα τις οδηγίες σου με τις αναλογίες που μου έδωσες και βγήκε πάρα πολύ νόστιμο. Την άλλη φορά που θα το κάνω, θα φροντίσω να βάλω ζωμό κοτόπουλου και όχι νερό. Να είσαι καλά και να μας δίνεις τα φώτα σου. :zzz
 
despoinaki


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/10/10 )