Σελίδα 2 από 2 Ενα πολυ νοστιμο και νηστισιμο συνοδευτικο.Για μενα αντικαθιστα επαξια το ρυζι και ειναι και πολυ υγιεινο. Μην περιοριστειτε στα λαχανικα μπορειτε να βαλετε οτι σας αρεσει Υλικά - 2,5 ποτηρια πληγουρι
- 4 ποτηρια νερο
- 1/2 φλυτζάνι λαδι
- 1/2 φλυτζανι χυμο ντοματας
- 1 κρεμμυδι μικρο πολτοποιημενο
- 1 ή μιση μελιτζανα κομμενη σε κυβακια
- 1 πιπερια χρωματιστη κομμενη σε κυβακια
- 1/2 κ.γ κανελλα
- αλατι,πιπερι
Εκτέλεση - Κοβουμε τη μελιτζανα σε φετες και μετα σε μικρα κυβακια.
- Τηγανιζουμε σε ενα τηγανακι τη μελιτζανα και την πιπερια και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
- Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι με το καλα πολτοποιημενο κρεμμυδι και το σωταρουμε
- Ριχνουμε και το πληγουρι και το γυρναμε στο λαδι να αρχισει να ασπριζει και να γυαλιζει.
- Προσθετουμε το μετρημενο νερο τη ντοματα και τα μπαχαρικα μας.
- Σκεπαζουμε και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει το νερο.
- Προς το τελος αν δουμε οτι θελει λιγο ακομα νερακι προσθετουμε σταδιακα.
- Ξεσκεπαζουμε την κατσαρολα και ανακατευουμε μεσα τα λαχανικα μας
Σημειωση:Στην αρχη οταν ανοιξουμε την κατσαρολα δε θα ειναι σπυρωτο.Για να πετυχουμε το σπυρωτο πληγουρι σκεπαζουμε με μια πετσετα να τραβηξει τους ατμους και βαζουμε το καπακι της κατσαρολας οπως κανουμε στο μετρητο ρυζι το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και σερβιρουμε. Καλή όρεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 22513 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|