Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Νηστίσιμα arrow Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά
Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 31/03/09
Ευρετήριο άρθρου
Πλιγούρι κοκκινιστό με λαχανικά
Σελίδα 2
p3280029_400_01

Ενα πολυ νοστιμο και νηστισιμο συνοδευτικο.Για μενα αντικαθιστα επαξια το ρυζι και ειναι και πολυ υγιεινο. Μην περιοριστειτε στα λαχανικα μπορειτε να βαλετε οτι σας αρεσει

Υλικά
  • 2,5 ποτηρια πληγουρι
  • 4 ποτηρια νερο
  • 1/2 φλυτζάνι λαδι
  • 1/2 φλυτζανι χυμο ντοματας
  • 1 κρεμμυδι μικρο πολτοποιημενο
  • 1 ή μιση μελιτζανα κομμενη σε κυβακια
  • 1  πιπερια χρωματιστη κομμενη σε κυβακια
  • 1/2 κ.γ κανελλα
  • αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
  • Κοβουμε τη μελιτζανα σε φετες και μετα σε μικρα κυβακια.
  • Τηγανιζουμε σε ενα τηγανακι τη μελιτζανα και την πιπερια και τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι.
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι με το καλα πολτοποιημενο κρεμμυδι και το σωταρουμε 
  • Ριχνουμε και το πληγουρι και το γυρναμε στο λαδι να αρχισει να ασπριζει και να γυαλιζει.
  • Προσθετουμε το μετρημενο νερο τη ντοματα και τα μπαχαρικα μας.
  • Σκεπαζουμε και αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει το νερο.
  • Προς το τελος αν δουμε οτι θελει λιγο ακομα νερακι προσθετουμε σταδιακα.
  • Ξεσκεπαζουμε την κατσαρολα και ανακατευουμε μεσα τα λαχανικα μας

Σημειωση:Στην αρχη οταν ανοιξουμε την κατσαρολα δε θα ειναι σπυρωτο.Για να πετυχουμε το σπυρωτο πληγουρι σκεπαζουμε με μια πετσετα να τραβηξει τους ατμους και βαζουμε το καπακι της κατσαρολας οπως κανουμε στο μετρητο ρυζι το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και σερβιρουμε.

Καλή όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 22513
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (26)
16. 07-06-2009 17:01
 
ΜΠΡΑΒΟ!δεσποινα!ειδες τελικα δεν ηταν δυσκολο..το εκανες με καβουρδισμενο φιδε κοκκινιστο ή λευκο? 
σχετικα με το ζωμο,ναι οντως του παει πολυ αλλα εγω το ειχα κανει ως νηστισιμο τοτε αλλά που και που βαζω κυβο λαχανικων και ενισχυεται η γευση!
 
margarita79
17. 07-06-2009 17:20
 
Το έκανα κοκκινιστό με ντοματούλα. Εμείς εδώ έχουμε ένα κυπριακό μαγαζί που το κάνει ακριβώς έτσι, με φιδέ και ντοματούλα και είναι πεντανόστιμο. Αλλά το δικό τους το πλιγούρι είναι πιο ψιλό από αυτό που πήρα εγώ. Τώρα που έκανα την αρχή, θα δοκιμάσω και άλλες μάρκες. Φιλάκια και πάλι.
 
despoinaki
18. 23-06-2009 13:14
 
Μούρλια το πληγούρι, Μαργαριτούλα, το έφτιαξα προχθές και, τελικά, είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό.  
Βέβαια, πήγε να μου κολλήσει, γιατί έχω συνηθίσει από το ρύζι και δεν του έδωσα και πολύ προσοχή όσο έβραζε, αλλά ευτυχώς το έσωσα την τελευταία στιγμή. Βράζει πολύ γρήγορα, αλλά θέλει συχνό ανακάτεμα.
 
katerina
19. 23-06-2009 14:13
 
μπραβο κατερινα!!ειναι οντως πολυ ωραιο συνοδευτικο και το τρωει και ο αντρας μου που στην αρχη ουτε να το βλεπει.τωρα το ζηταει μονος του.χαιρομαι που σας αρεσε!
 
margarita79
20. 12-09-2009 22:48
 
Μαργαριτούλα θα κάνω ένα fun club για σένα..........Μόλις το έφτιαξα και το πληγούρι σου και είναι μούρλια :zzz
 
ekaterini
21. 13-09-2009 10:33
 
μπραβο πολυ χαιρομαι που σας αρεσε!! 
Επιτελους αρχιζει και καταρριπτετε ο μυθος για τη δυσκολια του πληγουριου!! 
(Και μη ξεχασεις το fun club..εισαι και μακρια και θα γινω international :grin :grin :grin :grin )
 
margarita79
22. 13-09-2009 11:59
 
Χθες, γέμισα με το πληγούρι σου καλαμάρια και τα τελείωσα στο φούρνο, σκεπασμένα σε γάστρα, με τη σαλτσούλα τους. Έβαλα και από λίγο σπασμένο κουκουνάρι και μαύρη σταφίδα...παιδιά άλλο να σας το λέω και άλλο να το βλέπετε και κυρίως να το δοκιμάζετε!! :zzz :zzz Όνειρο ήταν! 
Και πάλι μπράβο Μαργαρίτα :)
 
Flora
23. 13-09-2009 13:20
 
Μεγαλη περαση αυτο το σκ το πληγουρι!!Χαιρομαι αφανταστα! 
Βρε φλό εχεις μεγαλη ικανοτητα να πηγαινεις τις συνταγες πολυυυ μακρια!!
 
margarita79
24. 13-09-2009 13:38
 
Και που να δεις τι σου ετοιμάζω τώρα!!!!! 
:roll :roll :roll ;)
 
Flora
25. 13-09-2009 13:44
 
ελααααα?θα σε κανω συνεταιρο στο φαν κλαμπ :grin
 
margarita79
26. 13-09-2009 14:07
 
Έρχεται....υπομονή να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες :upset
 
Flora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 21/10/10 )