Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Διεθνής Κουζίνα arrow Ριζότο με μανιτάρια (Ιταλική συνταγή)
Ριζότο με μανιτάρια (Ιταλική συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από cara   
Τρίτη, 31/03/09
Οπως παρατήρησα, η συνταγή για Ριζότο, απουσιάζει απο τον σχετικό κατάλογο. Παραθέτω λοιπόν αυτή την συνταγή για Ριζότο με μανιτάρια, αν και δεν ξέρω πόσες απο εσάς θα έχετε την υπομονή να την φτιάξετε.(Η αλήθεια είναι οτι και εγώ δύσκολα την κάνω).
Eπίσης θα πρέπει να σας πω, ότι το ιταλικό ριζότο δεν είναι "στεγνό" αντιθέτως είναι κρεμώδες (λαπάς θα λέγαμε στα ελληνικά) και ταυτόχρονα al dente (δηλαδή οι κόκκοι του ρυζιού δεν μαλακώνουν εντελώς). Επιπλεον το ριζότο φτιάχνεται με ρύζι arborio αποκλειστικά, το οποίο θα βρείτε στο Super Market και μαγειρεύεται σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ αν έχετε.
Υλικά & Εκτέλεση
  • Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους με νερό και το βάζουμε να σιγοβράζει. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε δύο- τρείς κουταλιές της σούπας ( αν θέλετε και περισσότερο) αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι. (Μην φοβηθείτε που το νερό θα γίνει καφέ).
  • Στο δίπλα μάτι  (από το κατσαρολάκι) και σε μέτρια φωτιά  βάζουμε το τηγάνι, μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο (και όχι υποκατάστατα), αρκετό αποξηραμένο θυμάρι και εστραγκόν, μισό μεγάλο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ενα κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια. (Προσοχή, ποτέ δεν πλένουμε τα φρέσκα μανιτάρια, απλά τα σκουπίζουμε με ένα πανάκι ή τα ξεφλουδίζουμε με το χέρι, τραβώντας την "πέτσα" κάτω απο την ομπρέλα τους προς τα πάνω).
  • Οταν όλα αυτά τσιγαριστούν ελαφρώς και τα μανιτάρια "μαραζώσουν", ρίχνουμε αλάτι, το ρύζι- περίπου 4 κούπες, τα ανακατεύουμε και ....
  • Και αρχίζουμε λίγο- λίγο να προσθέτουμε νερό με την κουτάλα απο το κατσαρολάκι που έχουμε δίπλα μας.  Προσθέτουμε τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει το ρύζι και να αρχίσει ο βρασμός και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει (σε χαμηλή φωτιά).
  • Μόλις το ρύζι πιεί το νερό, προσθέτουμε ακόμη μια κουτάλα και ούτω καθεξής.
  • Αν σας τελειώσει το νερό απο το κατσαρολάκι προσθέστε κι άλλο (απλά φροντίστε να είναι πάντα χλιαρό για να μην διακόπτεται ο βρασμός του ρυζιού).  Τα πορτσίνι ακόμη και αν ανανεώσετε το νερό θα συνεχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Και μην παραλείψετε στο τέλος να τα ρίξετε και αυτά στο τηγάνι με το ρύζι, λίγο πριν το τέλος.
  • Μετά απο 20 περίπου λεπτά δοκιμάστε το ρύζι και αν το βρίσκεται έτοιμο για τα γούστα σας, σβήστε το μάτι. Φροντίστε να έχει πιεί όλο το νερό και να έχει γίνει κολλώδες σαν λαπάς.
  • Πριν το σερβίρετε προσθέσθε πιπέρι και άφθονο τυρί παρμεζάνα.
  • Τέλος το ιδανικό θα ήταν να ρίξετε στα πιάτα και λίγες σταγόνες λάδι μαύρο ταρτουφο (το οποίο επίσης θα βρείτε στο super market, μιας και το αυθεντικό θα σας στοιχίσει κάτι παραπάνω).

Αν αγαπάτε τα μανιτάρια αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει. Οσο για την εκτέλεση και τις δοσολογίες, θα πρέπει να αφήσετε και λίγο το ένστικτό σας να σας κατευθύνει, μιας και εγώ την φτιάχνω κατα βούληση, χωρίς δοσομετρητές. Α, και να ξέρετε οτι θα σας πονέσει το χέρι απο το ανακάτεμα :-) 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 39767
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 01-04-2009 16:01
 
Είναι μια καταπληκτική αυθεντική ιταλική συνταγή Cara. Πολύ σωστές οι πληροφορίες σου για το ιταλικό ριζότο. Σ΄ευχαριστούμε. :zzz Αν έχεις και άλλες συνταγές για ριζότο μας ενδιαφέρει πολύ. Μήμπως έχεις και ιταλικές ρίζες? (το ψευδώνυμο ιταλοφέρνει....)
 
ekaterini

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 15/09/10 )