Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μασκαρπόνε (Ιταλική συνταγή)
Μασκαρπόνε (Ιταλική συνταγή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από cara   
Τετάρτη, 01/04/09

Το mascarpone είναι ιταλικό τυρί το οποίο χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική. Σε όσους αρέσουν οι λευκές κρέμες, εδώ παραθέτω μια κλασσική συνταγή για γλυκό mascarpone το οποίο μπορείτε να σερβίρετε σε κουπάκια (ίσως με λίγα βρεγμένα με λικέρ ή καφέ κομμάτια σαβαγιάρ), είτε να γεμίσετε κάποιο κέικ. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να γεμίζουν με αυτή την κρέμα το γλυκό των Χριστουγέννων, γνωστό και ως Panetone.

Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκο mascarpone (θα το βρείτε στο Super Marker)
  • 5 κρόκους αυγών
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (αν θέλετε και περισσότερο)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τους κρόκους του αυγού με τις πέντε κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι το μίγμα να «ασπρίσει».
  • Προσθέτουμε το mascarpone και συνεχίσουμε να χτυπάμε στο μίξερ αλλά σε πιο χαμηλή ταχύτητα, μέχρι το μίγμα να σφίξει.
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερο, εξαρτάται πως σας αρέσει) και στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα μέσα σε εκείνο του mascarpone.
  • Ανακατεύουμε σιγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Το βάζουμε στα κουπάκια και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα ή καφέ ή αποφλοιωμένα αμύγδαλα.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.  
Ειδικά για το Πάσχα, μπορείτε να γεμίσετε με αυτή την κρέμα το παραδοσιακό τσουρέκι. Επειδή όμως η ζύμη του είναι λίγο στεγνή, καλό θα ήταν να το κόψετε στη μέση και το βρέξετε με λίγο καφέ και γάλα ή λικέρ, ώστε να μαλακώσει και στην συνέχεια να το γεμίσετε με την κρέμα.Επίσης αυτή η κρέμα με την προσθήκη, βανίλιας, ξύσματος λεμονιού ή πορτοκαλιού μπορεί να λειτουργήσει άψογα και ως κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 11458
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 28/06/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός