Υλικά - 3-4 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 500γρ κιμά μοσχαρίσιο(ή μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
- 1 πιπεριά κομμένη σε κυβακια
- 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας(για τον κιμά)
- 3/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας (για τη σάλτσα)
- 2 κ.σ κέτσαπ
- Μισό φλιτζάνι λάδι
- Αλατι,πιπερι,κανελλα
Εκτέλεση Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τις αλατίζουμε.Τις αφήνουμε για λίγο με το αλάτι και τις ξεπλένουμε. Θα μπορούσαμε να τις τηγανίσουμε και να τις στραγγίξουμε σε απορροφητικό χαρτί αλλά εγώ προτιμώ να τις ψήνω στη λαμαρίνα του φούρνου στο γκριλ.Αφου τις έχω αλείψει με λίγο λαδακι,τις αφήνω να πάρουν χρώμα(μερικές τις ξεροψήνω από τη μια μεριά γιατί μας αρέσουν)και τις γυρναω από την άλλη. Εντωμεταξύ ετοιμάζω τον κιμα.Σωταρω το κρεμμύδι με τον κιμά και τη ψιλοκομμένη πιεπρια.Ριχνω την ντομάτα την κέτσαπ αλάτι πιπέρι και κανέλλα και προσθέτω νερό να βρασει.φροντιζω στο τέλος να στεγνώσει καλά ο κιμάς(δε θέλουμε πολλά υγρά γιατί θα μπεί η σάλτσα μας). Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.Σε ένα κατσαρολακι ,βάζουμε την υπόλοιπη ντομάτα λίγη ακόμα κετσαπ,αλατι,πιπερι λίγη κανελλα,λιγο λάδι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις και σχεδον να δεσει. Βάζουμε μέσα στην κάθε μελιτζάνα λίγο κιμά και διπλώνουμε σε ρολακι .Τα τοποθετούμε αρκετά στριμωχτά μέσα σε ένα πυρέξ ,στολίζουμε με χρωματιστές πιπεριές και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτα μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας καλά και να απορροφηθεί από τα ρολάκια . Αν θέλουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο μπορούμε να τρίψουμε και κίτρινο τυρί να λιώσει ή τριμμένη φετα! Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 11098 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |