Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Ρολάκια μελιτζάνας Νο.02 (με κιμά και πιπεριές)
Ρολάκια μελιτζάνας Νο.02 (με κιμά και πιπεριές) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 02/04/09
p3280039_400
Υλικά
  • 3-4 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο(ή μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο)
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κυβακια
  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας(για τον κιμά)
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό ντομάτας (για τη σάλτσα)
  • 2 κ.σ κέτσαπ
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • Αλατι,πιπερι,κανελλα
Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες και τις αλατίζουμε.Τις αφήνουμε για λίγο με το αλάτι και τις ξεπλένουμε.

p3280024_400Θα μπορούσαμε να τις τηγανίσουμε και να τις στραγγίξουμε σε απορροφητικό χαρτί αλλά εγώ προτιμώ να τις ψήνω στη λαμαρίνα του φούρνου στο γκριλ.Αφου τις έχω αλείψει με λίγο λαδακι,τις αφήνω να πάρουν χρώμα(μερικές τις ξεροψήνω από τη μια μεριά γιατί μας αρέσουν)και τις γυρναω από την άλλη.

Εντωμεταξύ ετοιμάζω τον κιμα.Σωταρω το κρεμμύδι με τον κιμά και τη ψιλοκομμένη πιεπρια.Ριχνω την ντομάτα την κέτσαπ αλάτι πιπέρι και κανέλλα και προσθέτω νερό να βρασει.φροντιζω στο τέλος να στεγνώσει καλά ο κιμάς(δε θέλουμε πολλά υγρά γιατί θα μπεί η σάλτσα μας).

Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.Σε ένα κατσαρολακι ,βάζουμε την υπόλοιπη ντομάτα λίγη ακόμα κετσαπ,αλατι,πιπερι λίγη κανελλα,λιγο λάδι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις και σχεδον να δεσει.

Βάζουμε μέσα στην κάθε μελιτζάνα λίγο κιμά και διπλώνουμε σε ρολακι .Τα τοποθετούμε αρκετά στριμωχτά μέσα σε ένα πυρέξ ,στολίζουμε με χρωματιστές πιπεριές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτα μέχρι να δέσει η σαλτσούλα μας καλά και να απορροφηθεί από τα ρολάκια .

Αν θέλουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο μπορούμε να τρίψουμε και κίτρινο τυρί να λιώσει ή τριμμένη φετα!

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 9120
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 02-04-2009 17:41
 
Αμάν, Μαργαρίτα. Θα μας τρελάνεις όλους. Πότε τα προλαβαίνεις όλα; Μπράβο σου! Φαίνεται καταπληκτική! :zzz
 
despoinaki
2. 02-04-2009 19:11
 
Είναι απίθανο, η αυνταγή αυτή κατάγεται από τον Λίβανο, καιλέγεται Λιβανέζικος μουσακας. Έχει έλθει με τους μετανάστες , την κάνω και εγώ αλλά χωρίς τυρί και πιπεριές, είναι υπέροχη!
 
pastaflora
3. 02-04-2009 19:21
 
Η παραλλαγή στην δική μου που μου την είπε Λιβανέζα, είναι για να φτουράει περισσότερο (να χορταίνεις ), είναι να μην τσιγαρίσεις τον κιμά και με λίγο ψωμί μπαγιάτικο, να κάνειτ τον κιμά μπιφτέκι και να το τυλίξεις στις μελιτζάνες, και η ντομάτα να μην είναι χυμίς αλλά ένα κιλό φρέσκια σε κυβάκια. Αυτή είναι η διαφορά!
 
pastaflora
4. 02-04-2009 20:40
 
Μουσακά θα τον έλεγα κι εγώ. Ψευτομουσακά. Βρε Μαργαρίτα πράγματι θα μας τρελλάνεις, δεν μένουμε και κοντά να έρθω για .... δοκιμή :grin
 
sgr
5. 02-04-2009 21:42
 
Φοβερός κρασομεζές!
 
vago
6. 02-04-2009 21:53
 
Οντως φοβερός κρασομεζές Μαρφαρίτα :)  
Θα το φτιάξω γιατί μας αρέσουν οι μελιτζάνες και θα βάλω και μπόλικο πιπεράκι και φετούλα σε κύβους αλλά προς το τέλος να μη λιώσει εντελώς :zzz
 
Fey
7. 03-04-2009 08:43
 
Μαργαρίτα προσπαθώ να κάνω δίαιτα. Λυπήσου με!!!! Ζωγράφισες πάλι. :upset
 
KatiaXa
8. 03-04-2009 11:29
 
Μαργαρίτα η συνταγή σου είναι τέλεια. :upset Οι φωτό σου, δε... έτσι μου έρχεται να ορμήσω στην οθόνη! Ζαλάδα με έπιασε! :upset :upset
 
Mary
9. 03-04-2009 12:00
 
Αχ Μαργαρίτα αχ!!! 
Αν έχεις και ζεστό ζεστο ψωμάκι είναι ότει πρέπει. :)
 
smp
10. 03-04-2009 15:03
 
Το λιγουρεύτηκα με το που το είδα. Θα το φτιάξω σύντομα. Εύγε, margarita79! :) :) 8) :zzz
 
Pan
11. 03-04-2009 15:27
 
σας ευχαριστω παρα πολυ. 
εχω κανει και με ροκφορ και με αλλα τυρια στο παρελθον ως γεμιση αλλα αυτα με τον κιμα ηταν εντελως του γουστου μας. 
τα συνοδευσαμε (σε ενα τραπεζι που ειχα )με το κοκκινιστο πληγουρι που σας εβαλα προ ημερων και ξετρελαθηκαν ολοι.
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/09/16 )