Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοντοσούβλι (Θεσσαλικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Πέμπτη, 02/04/09
Υλικά
  • Κομμάτια μερίδας αρνίσια ψαχνά από χεράκι,
  • Κομματια μεριδας χοιρινά από σπάλα ψαχνά πάντοτε.
  • Κομμάτια μεριδας μοσχάρι από μαλακά μέρη(προαιρετικά)

(Μπορούμε να  βάλουμε όποιο συνδυασμό κρέατος θέλουμε , ή τα δύο πρώτα ή και τα τρία ,ή καποιον άλλον).

 Επιπλέον  υλικά(όποιο συνδιασμό κι αν εκτελέσουμε)

  • 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες,
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες χοντρά στα 4.,
  • ρίγανη   όχι πάρα πολλή.
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι και θρούμπη  προαιρετική
θα χρειαστούμε ακόμα
  • Μερικά καλαμάκια ξυλάκια χονδρά
  • 1 λαδόκολλα κομμένη στα δύο.
  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  • 1 ταψί πυρέξ
Εκτέλεση
  • Στο ταψί το πυρέξ τοποθετώ σταυρωτά την λαδόκολλα.
  • Τοποθετώ μέσα αλατοπιπερομένα  τα κομμάτια ανακατεμένα και τα στρώνουμε.
  • Ανάμεσά τους ρίχνω τα κομμάτια της πιπεριάς, τις ροδέλες του κρεμμυδιού , το λάδι, την ρίγανη, το θυμάρι, και τα σκεπάζουμε με τις λαδόκολλες που εξέχουν από το ταψί.
  •  Σκεπάζω από επάνω με το αλουμινόχαρτο.
  • Βάζω   το ταψί στο ψυγείο στην συντήρηση για  12 ώρες το λιγότερο.
  • Κατόπιν το βγάζω και το ψήνω ξεσκέπαστο  από λαδόκολλες και αλουμίνιο  στους  180ο  Κ. για  12΄της ώρας  ή αν επιθυμούμε λίγο περισσότερο.
  • Συνήθως στα 12΄, της ώρας το κρέας μας είναι λουκούμι!
Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 23927
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 05-04-2009 11:46
 
Πολύ ωραίο φαγητό και εύκολο!!Ιδανικό για πολλά άτομα.
 
voula
2. 05-04-2009 11:54
 
Οντως είναι πολύ ωρασίο, αλλά προσωπικά εμένα μου αρέσει το ...Λαρισαικό κοντοσουβλι, έχει πιό εξωτική γεύση !!!Δοκίμασέ το... και τα λέμε!! 
 
Βούλα για σένα τα δημοσίευσα αυτά τα δυό επειδή σου αρέσουν τα τοπικά και παραδοσιακά φαγητά...Φιλάκια!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 28/12/12 )