Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Τιραμισού Νο.03 (Ιταλικό και Αγγλικό)
Τιραμισού Νο.03 (Ιταλικό και Αγγλικό) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 03/04/09
Συνταγή 1η απο την Ιταλία

Η ιστορία του και απο που πήρε το όνομα του

Το ιταλικης προέλευσης διάσημο γλυκό , πήρε το όνομάτου , από  την αναζωογονητική και τονωτική ιδιότητα των συστατικών του , (στα ιταλικά , «Tira-mi su» σημαίνει  «ανέβασέ με») . Τα υλικά παρασκευής του είναι:  αυγά , ζάχαρη,  καφές, εσπρέσσο,  σοκολάτα, μπισκότα σαβαγιάρ  και το ιταλικό τυρί μασκαρπόνε {κρεμώδες τυρί με 55% λιπαρά, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική και στην παρασκευή σαλτσών για ζυμαρικά}.Μια μέτρια μερίδα  τιραμισού, φθάνει τις 950 θερμίδες. Σύμφωνα με τους χρονικογράφους  η γέννηση του γλυκού συνδέεται με το όνομα του Κόζιμο Γ΄των Μεδίκων, ο οποίος το 1670 χρίστηκε  Μέγας Δούκας της Τοσκάνης. Σε μια επίσκεψή του  στην  Σιένα, επιστρατεύτηκαν οι  καλύτεροι μάγειρες της πόλης  προκειμένου να ετοιμάσουν  για το σπουδαίο φιλοξενούμενό τους και πασίγνωστο λάτρη της καλής  κουζίνας ένα ξεχωριστό γλυκό. Το ονόμασαν «η σούπα του Δούκα» και αν κρίνουμε από την ταχύτατη διάδοσή του, γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Υλικά

  • 2-3 βάσεις παντεσπάνι  κατά προτίμηση σοκολάτας
  • 1/2 κιλό  τυρί  μασκαρπόνε  η  ανθότυρο {γλυκιά μυζήθρα}.
  • 4-5    αυγά,
  • 1 βανίλια ,
  • λίγο λικέρ η ουίσκι η βότκα.
  • 1 η 1 ½  ποτήρι  νές- καφέ χωρίς ζάχαρη
  • Νεσκαφέ σε σκόνη, Σκούρο κακάο σε σκόνη 
  • Φλούδα  κουβερτούρας  και φρούτα  φρέσκα ή  γλασέ.

 Εκτέλεση 

  • Ραντίζω τις βάσεις του παντεσπάνι  με νές-καφέ .
  • Ετοιμάζω  σε μπολ την γέμιση ανακατεύοντας το ανθότυρο , το ποτό , την  βανίλια , τα κτυπημένα αυγά  ώστε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στρώνω   εναλλάξ μια βάση παντεσπάνι και μια γέμιση.
  • Την τελευταία  την πασπαλίζω με  μες-καφέ και κακάο η και τα δύο ανακατεμένα σε σκόνη.
  • Στολίζω με φρέσκα φρούτα  όπως φράουλες  , κερασάκια  και σταφύλι με το τσαμπί του σε δύο χρώματα..

Είναι τόσο λαχταριστή και νόστιμη πού δεν χορταίνουμε  να την βλέπουμε…ώσπου κάνουμε βουτιά!…. στην τούρτα και ....

Καλή απόλαυση!! CiaoBella !!! 

Συνταγή 2η του Ολιβερ απο την Αγγλία

Υλικά & Εκτέλεση

  • 1 κιλό καλή σοκολάτα,
 Για το παντεσπάνι 
  • 4 αυγά και
  • 110 γραμ. ζάχαρη
  • τα οποία κτυπώ στο χέρι η στο μίξερ για 2΄.
  • 50 γραμ., βούτυρο λιωμένο   πού το προσθέτω στα αυγά.
  • Και  προσθέτω  ανακατεμένο  :
  • 85 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με:
  • 3 κουταλιές κακάο , και ανακατεύω ελαφρά με τα αυγά για να μην φύγει ο αέρας.
  • Λιώνω λευκή σοκολάτα και τα βάζω επάνω στο παντεσπάνι  να  ψηθούν.
 Για την γέμιση χρειάζομαι 
  • 500 γραμ Μασκαρπόνε τυρί,
  • 70 γραμ. ζάχαρη,
  • κρόκους αυγών μόνον,
  • 1 ποτήρι κρασιού Βινσάντο κρασί  για το αρωμάτισμα.

Ξεφουρνίζω το παντεσπάνι, το ραντίζω με Τια  Μαρία  λικέρ, και  ρίχνω  από πάνω Εσπρέσσο καφέ μπόλικο. Προσθέτω την γέμιση τυριού, να πάει παντού , και από επάνω ένα στρώμα πάλι λευκή σοκολάτα, και πασπαλίζω  με μπόλικο  πικρό κακάο, σοκολάτα  κουβερτούρα φλούδες  ξύσμα, στολίζω το γλυκό και είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 12459
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 11-04-2009 10:53
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.ΣΤΗΝ 1Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΖΑΧΑΡΗ?ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΑ ΧΤΥΠΑΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ? 
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ...... 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ
 
princessmaira
2. 11-04-2009 15:31
 
Βάζω προαιρετικά 70 γραμ ζάχαρη , αλλά όταν έκανα αντιγραφή από το βιβλίο μου με το κόπυ πέιστ, απλά δεν το έπιασε καλά το σημείο που έγραφε για την ζάχαρη, κι έτσι δεν φάνηκε! Συγγνώμη, κατά τα άλλα κτυπάς τα αυγά και το μασκαρπόνε ή ανάλατη μυζηθρα ή ανθότυρο το ίδιο είναι.Γίνεται υπέροχο! Καλή επιτυχία! και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/01/10 )